O ΔΗΚΤΗΣ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν

Το κανόνι των ασφαλιστικών του ομίλου Aspis δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε αποτέλεσμα της κρίσης. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν εδώ και πολλούς μήνες, και σε κάθε περίπτωση πολύ πριν ενσκήψει η κρίση, ότι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Γιατί η αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας δεν ενημέρωσε εγκαίρως το κοινό; Γιατί τους επέτρεψε να υπολογίσουν με ευνοϊκό γι’ αυτές τρόπο τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα, ομόλογα και μετοχές) ωσάν τα προβλήματά τους να οφείλονταν στην κρίση, να ήταν δηλαδή συγκυριακά;

Η ανεξάρτητη αρχή υπάρχει για να ρυθμίζει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών και των ασφαλισμένων. Να προλαβαίνει κι όχι να καταστέλλει.

Σήμερα

εκτός απροόπτου θα καταθέσει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της Aspis Bank. Στο ενημερωτικό ενσωματώθηκαν όλες οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στον όμιλο Ασπίς Πρόνοια και αναλύονται οι επιπτώσεις και οι συνέπειες στην τράπεζα. Με την έγκριση του ενημερωτικού θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Aspis Βank.

Συστάσεις από ΑΔΕΔΥ

Τη δέσμευση των κομμάτων πως δεν θα τοποθετήσουν υποψήφιους βουλευτές ως επικεφαλής σε δημόσιους οργανισμούς, σε θέσεις διοικητών, ζήτησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι συνδικαλιστές κάλεσαν τα δύο μεγάλα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ να μη μοιράσει θέσεις στο Δημόσιο, παρακάμπτοντας την αξιολόγηση βάσει γνώσεων και της εξειδίκευσης. Ενδιαφέρουσα και η συμβουλή του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου -προς ΠΑΣΟΚ μεριά- να αποφύγει τους «αλληλόχρεους λογαριασμούς ρεβανσισμού-κομματισμού… και απόσπασης λαφύρων» σε βάρος της αξιοκρατίας.

Απαραίτητος ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής για ΤV

Πρεμιέρα έκανε χθες η Digea, o πάροχος ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος που έχουν δημιουργήσει οι ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star).

Η πρώτη ψηφιακή μετάδοση έγινε χθες στο Ξυλόκαστρο και είναι παράλληλη με την αναλογική. Οι «μερακλήδες όμως του καναπέ» στην περιοχή του Κορινθιακού, καλό είναι να προμηθευτούν έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή, προκειμένου ν’ απολαύσουν τα κανάλια με ψηφιακό ήχο και εικόνα.

Σε τρία χρόνια εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος της επικράτειας θα λαμβάνει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, αφενός μεν για την αναβάθμιση της μετάδοσης, αφετέρου δε προκειμένου ν’ απελευθερωθούν συχνότητες. Μια αναλογική μετάδοση «καταναλώνει» τετραπλάσιες συχνότητες από την ψηφιακή.

Για προεκλογικό λαϊκισμό κατηγορείται η Μέρκελ

Συμβαίνουν και στην Εσπερία. Πολλά μέσα ενημέρωσης, κυρίως αγγλοσαξονικά είναι αλήθεια, κατηγορούν την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ εμμέσως πλην σαφώς για λαϊκισμό. Υπονοούν δηλαδή ότι η σκληρή στάση που κρατά έναντι των τραπεζών και το ότι ζητά αυστηρότερο πλαίσιο τόσο για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος όσο και για τα μπόνους των τραπεζιτών, έχει κυρίως ως αποδέκτες τους Γερμανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή. Οι τραπεζίτες και οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής επιχειρήσεων και νοικοκυριών όχι μόνο επειδή προκάλεσαν την κρίση με τις κερδοσκοπικές κινήσεις τους, αλλά και γιατί δεν επιτρέπουν να περάσει στην πραγματική οικονομία τα πακέτα στήριξης που έδωσαν τα κράτη. Ετσι, λένε όσοι ασκούν κριτική στην κ. Μέρκελ, είναι πολιτικά ωφέλιμες οι αντι-τραπεζικές κορώνες. Σημειώνουν δε ότι σε αυτή την πλειοδοσία υπέρ της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος την συναγωνίζονται οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες με τα ίδια ακριβώς κίνητρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή