ΔΗΚΤΗΣ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς απώλειες τα ασφαλιστικά Ταμεία

Στο μισό μειώθηκε το μετοχικό χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστικών Ταμείων την τελευταία τριετία. Ωστόσο, το σύνολο της περιουσίας τους διατηρήθηκε σχεδόν χωρίς απώλειες λόγω των τοποθετήσεων σε ομόλογα. Από τα στοιχεία της περιουσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προκύπτει ότι το μετοχικό χαρτοφυλάκιο δεν υπερβαίνει το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ (με ημερομηνία 31.8.09) έναντι 1,835 δισ. το 2008 και 5,316 δισ. το 2006. Στο σύνολό της, η περιουσία (κινητή και ακίνητη) αποτιμάται στο ποσό των 31,6 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του 4% από το μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ που μεταβιβάστηκε στο ΙΚΑ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού έως και 35.000 ευρώ, προκειμένου να αναθέσει σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών τον έλεγχο των δικών της υπηρεσιών για τη διαχειριστική περίοδο 2009, σύμφωνα με τα Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα. Η κατάθεση των σφραγισμένων προσφορών από ενδιαφερόμενες ελεγκτικές εταιρείες θα γίνει μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι.

«Παρέλαση» στο Λονδίνο

Μεγάλη πληρότητα θα εμφανίζουν την εβδομάδα που ξεκινά τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, καθώς πραγματοποιούνται παρουσιάσεις ευρωπαϊκών εταιρειών σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΕΧΑΕ με το Bloomberg. Η Bank of America και η θυγατρική της Merrill Lynch διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο σε 800 θεσμικούς επενδυτές στη βρετανική πρωτεύουσα όπου από ελληνικής πλευράς παρουσιάζεται την Τρίτη 29/9 η Eurobank και η Πειραιώς, την Τετάρτη 30/9 η Εθνική τράπεζα και την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου η Alpha Bank. Στο 4ο ετήσιο οδοιπορικό παρουσιάσεων (road show) της ΕΧΑΕ θα συμμετέχουν εισηγμένες μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Για πρώτη φορά θα υπάρξει παρουσία της ΔΕΗ.

Ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή της Eurobank η KBW, θέτοντας νέα τιμή-στόχο τα 13,30 ευρώ από 11 ευρώ.

Η KBW προχώρησε στην αναθεώρηση για την πορεία των μεγεθών της Eurobank, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2010-11 κατά 29% και 8% αντίστοιχα.

Η Saxo Bank στην Ελλάδα

Μια νέα δανέζικη τράπεζα εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα, χθες. Πρόκειται για τη Saxo Bank μια επενδυτική τράπεζα που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή τεχνολογία και την εξειδίκευσή της στις online συναλλαγές. Σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας, η έλευση στην Αθήνα αντικατοπτρίζει τόσο την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων πελατών της, όσο και την ανάπτυξη της παροχής internet και των διαδικτυακών χρηματιστηριακών υπηρεσιών στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης. Η Saxo Bank διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες.

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων λόγω εκλογών

Οι εκλογές μεταθέτουν και τις φορολογικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος παρατείνονται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά έληγαν τον Οκτώβριο. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες παρατάσεις, όπως για παράδειγμα των δηλώσεων ΦΠΑ, ανάλογα με τις εξελίξεις στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το σίγουρό είναι ότι δεν πρόκειται να αποσταλούν πριν από τις εκλογές τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ενιαίου τέλους ακινήτων του 2009. Την απόφαση αυτή θα λάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή