Πρωτοβουλία για τη χρήση νέων τεχνολογιών

Πρωτοβουλία για τη χρήση νέων τεχνολογιών

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τις 30 Σεπτεμβρίου οι νέοι φιλόδοξοι εφευρέτες και επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν στο Openfund (http: //theopenfund. com) την επιχειρηματική ιδέα τους, η οποία θα πρέπει να εδράζεται σε τρεις «πυλώνες» – λογισμικό, Διαδίκτυο και κινητή επικοινωνία. Επιπλέον, όμως, θα πρέπει να εισάγει διεθνή καινοτομία και να είναι επιχειρηματικά βιώσιμη. Για τις καταλληλότερες -έως και πέντε- ιδέες θα επενδυθούν έως και 30.000 ευρώ σε κάθε μία, ενώ στις νικήτριες ιδέες θα παρέχεται υποστήριξη με τεχνογνωσία και τις απαραίτητες επαφές, έως ότου η ιδέα μετατραπεί σε κανονική επιχείρηση, η οποία και θα χρηματοδοτηθεί περαιτέρω για να αναπτυχθεί αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, παρέχεται εκτενής συμβουλευτική και υποστήριξη για κάθε τι που απαιτεί η δημιουργία μιας υψηλά καινοτόμου start-up, καθώς και έκθεση και προβολή της σε ευρύ οικοσύστημα επαφών. Ωστε με όλα αυτά η ομάδα των φιλόδοξων εφευρετών και επιχειρηματιών να μπορεί να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη της ιδέας της και στη μετατροπή της σε λειτουργικό προϊόν στο διάστημα των τεσσάρων μηνών.

Το Openfund είναι σχεδόν νεοσύστατο. Τα ιδρυτικά μέλη του είναι νέοι άνθρωποι με τεχνογνωσία και εμπειρία που ξεκίνησαν με το πάθος και τον ενθουσιασμό να γεφυρώσουν το χάσμα που χωρίζει τους καινοτόμους επιχειρηματίες και τα επενδυτικά κεφάλαια.

Γνωρίζουν το κάθε βήμα προς τη δημιουργία και την επιτυχία μιας τεχνολογικής επιχείρησης και είναι σε θέση να προσφέρουν μια ρεαλιστική και ολοκληρωμένη λύση από τα αρχικά κιόλας στάδια. Με τις έως τώρα δραστηριότητες των μελών του, το Openfund έχει θεμελιώσει υψηλό κύρος. Οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας μας το αναγνώρισαν, το εμπιστεύονται, συνεργάζονται με τους νέους ανθρώπους και γίνονται χορηγοί των καινοτόμων ιδεών τους. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον σημερινό βασικό υποστηρικτή του Openfund και αναλαμβάνει τον επενδυτικό ρόλο για την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες που προωθεί. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και σύμβουλοι επιχειρήσεων συμμετέχουν ενεργά στις συχνές εκδηλώσεις τους για να τους προσφέρουν εθελοντικά τη δική τους εμπειρία, αλλά και για να διδαχθούν και οι ίδιοι από τα πολλά και σημαντικά που οι νεαροί τεχνογνώστες μπορούν να μας διδάξουν.

Πρόσφατα, η Microsoft Ελλάς προχώρησε σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Openfund στο πλαίσιο της οποίας προσφέρει σε άτομα με πρωτοπόρες επιχειρηματικές προτάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τις διαδικασίες του, τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία της, το δίκτυο επαφών της και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της. Ενα μέρος των δραστηριοτήτων του Openfund θα λάβει χώρα στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο διευθυντής Τεχνολογίας κ. Patrick Malone: «Μια σειρά δράσεων μας έχει δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ύπαρξη αξιόλογων επιχειρηματικών ιδεών από ανθρώπους με θέληση για εργασία και δημιουργία. Με βασικό στόχο μας την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, συνεργαζόμαστε με το Openfund -μια πρωτοβουλία από άτομα με ιδιαίτερη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα- και αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας για την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών». Από την πλευρά του, ο executive director του Openfund κ. Γεώργιος Τζιραλής υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή της Microsoft Ελλάς και του Κέντρου Καινοτομίας στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του Openfund, που «επιχειρεί την υπέρβαση αλλάζοντας το τοπίο της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή