Εν συντομια

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγραφή από το «ταμπλό» του Χρηματιστηρίου

Η ETMA είναι η 43η εταιρεία που διαγράφεται οριστικά από τα μητρώα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ. Α.) με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, με τη μετοχή της να βρίσκεται εκτός συναλλαγών από 1ης Σεπτεμβρίου 2006. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται οι μετοχές της Αλυσίδας, η οποία έχει τεθεί εκτός Χ. Α. από τις 19 Απριλίου 2006 και η «Hitech», από τις 26 Φεβρουαρίου 2007. Χθες, η Επιτροπή ενέκρινε την κανονιστική απόφαση για την άδεια λειτουργίας συστήματος κεντρικού αντισυμβαλλομένου, εκκαθάρισης και διακανονισμού του Χ. Α. Επίσης, ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία της «Κεραμεία Αλλατίνη» για την εισαγωγή νέων μετοχών, του «Υγεία» για τη δημόσια προσφορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου της «Πόρτο Καρράς» για τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς εισαγωγή μετοχών στο Χ. Α. Τέλος, η Επιτροπή επέβαλε συνολικά πρόστιμα 103.000 ευρώ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Η Swissport

Hellas, με αφορμή την έναρξη δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, από Σμύρνη προς Αθήνα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη μεγαλύτερη εταιρεία τσάρτερ στην Τουρκία, για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών, στη χώρας μας. Η Pegasus Airlines από τις 2 Οκτωβρίου θα εκτελεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) από τη Σμύρνη προς την Αθήνα, με αεροσκάφη τύπου Β 737 & Airbus 320.

Ετοιμο για μαιευτική κλινική το «Ντυνάν»

Το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η μαιευτική μονάδα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του «Ντυνάν» κ. Ανδρέας Μαρτίνης, «η νέα μονάδα είναι απολύτως σύννομη.

Μετά την αναθεώρηση της άδειας του νοσοκομείου το 2007, αυτό διατηρεί το δικαίωμα να συμπράξει τόσο με τον ιδιωτικό όσο με τον δημόσιο τομέα και για τον λόγο αυτό εξετάζω οποιαδήποτε σχετική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών με χαμηλότερο τιμολόγιο, εξασφαλίζοντας πάντα την περίθαλψη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων». Ο μαιευτικός τομέας του «Ντυνάν» θα περιλαμβάνει περί τις 120 κλίνες, ενώ η αξία του μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Η σχετική άδεια λειτουργίας εγκρίθηκε προ ημερών από το υπουργείο Υγείας και στην παρούσα φάση η μονάδα επανδρώνεται.

Θ. Λιακοπουλου

Αύξηση πωλήσεων 41% η H&M στο εννεάμηνο

Βελτιωμένα μεγέθη κατέγραψε η σουηδική αλυσίδα ένδυσης Η&Μ κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 317 εκατ. σουηδικές κορώνες (περίπου 31,7 εκατ. ευρώ) το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2008 έως 31 Αυγούστου 2009, έναντι 197 εκατ. κορωνών (19,7 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 41%. Η εταιρεία λειτουργεί σήμερα συνολικά 10 καταστήματα στην Ελλάδα, δύο εκ των οποίων εγκαινιάστηκαν μέσα στο υπό εξέταση διάστημα. Περαιτέρω, αύξηση κατά 36% κατέγραψαν οι πωλήσεις της αλυσίδας κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, αγγίζοντας τα 100 εκατ. σουηδικές κορώνες (10 εκατ. ευρώ), έναντι 66 εκατ. κορωνών (6,6 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρήσης.

Η Η&Μ προχώρησε στην αναθεώρηση του στόχου για την προσθήκη νέων καταστημάτων στο σύνολο της χρήσης, από 225 σε 240 σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με τα 150 νέα καταστήματα να εγκαινιάζονται το τρέχον, τέταρτο τρίμηνο της χρήσης. Τουλάχιστον ένα από αυτά τα σημεία αφορά την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, όπου άμεσα θα εγκαινιαστεί το 11ο κατάστημα.

Με 6 καταστήματα η «next» στην ελληνική αγορά

Μία νέα είσοδος στην ελληνική αγορά της ένδυσης πραγματοποιείται αυτό το διάστημα, διευρύνοντας τις επιλογές των καταναλωτών στην κατηγορία των προσιτών ειδών. Ο λόγος για την βρετανική εταιρεία «next», η οποία έρχεται μέσα στον Σεπτέμβριο στη χώρα μας με έξι συνολικά καταστήματα παιδικής ένδυσης. Μάλιστα, μέσα στο προσεχές διάστημα η παρουσία της βρετανικής φίρμας θα διευρυνθεί, με καταστήματα που θα απευθύνονται τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, καθώς η εταιρεία που την αναπτύσσει βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων χώρων. Τα έξι νέα σημεία παιδικών ειδών που εγκαινιάζονται αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα. Συνεργάτης της «next plc» στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Fashionlink A. E., θυγατρική της κυπριακής Εrmes Department Stores Public Ltd, η οποία αναπτύσσει την αλυσίδα «next» στην Κύπρο τα τελευταία 12 έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή