Σήμερα η έκδοση ομολόγου 1,5 δισ. από την Εθνική

Σήμερα η έκδοση ομολόγου 1,5 δισ. από την Εθνική

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκδοση της Εθνικής Τράπεζας για τη διάθεση ειδικού ομολόγου. Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών, ενώ στόχος της τράπεζας είναι μέσω της έκδοσης καλυμμένων ομολογιών να αντλήσει σε πρώτη φάση περί τα 1,5 δισ. ευρώ.

Με την έκδοση των καλυμμένων ομολογιών η Εθνική Τράπεζα, πρακτικά, θα αποκτήσει μεγάλης διάρκειας (από 3 έως 7 χρόνια) προθεσμιακά κεφάλαια, για την ομαλή χρηματοδότηση των εργασιών της. Μεσοπρόθεσμα, στόχος της διοίκησης της Εθνικής είναι να αντλήσει περί τα 10 δισ. ευρώ μέσω της εναλλακτικής αυτής πηγής άντλησης ρευστότητας. Ανάδοχοι της επικείμενης έκδοσης είναι η Deutsche Bank, η Unicredit, καθώς επίσης και η Morgan Stanley, η Royal Bank of Scotland και η Socit Gnrale. Οπως σημειώνουν στελέχη της Εθνικής, η έκδοση του ομολόγου αντανακλά τη σταδιακή ομαλοποίηση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές, αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων της τράπεζας.

Ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη ύψους 708 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζοντας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πτώση κατά 13%. Τα κέρδη του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 391 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 23% σε σχέση με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου (317 εκατ. ευρώ).

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 23,12 ευρώ, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,37%. Την εφετινή χρονιά, η μετοχή της τράπεζας έχει σημειώσει ελάχιστη τιμή στα 8,12 ευρώ και μέγιστη στα 24,20 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή