Νέα κόντρα για τα δρομολόγια Ελλάδα – Τουρκία

Νέα κόντρα για τα δρομολόγια Ελλάδα – Τουρκία

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η κόντρα του επιχειρηματία κ. Α. Βγενόπουλου και της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη. H κόντρα αυτή τη φορά εστιάζεται στον χρόνο υποβολής της αγωγής της υπουργού Εξωτερικών κατά της MIG, αλλά και στον χρόνο εκδίκασης των δύο αγωγών.

Η MIG κατηγόρησε χθες την υπουργό ότι εψεύσθη σχετικά με την υποβολή αγωγής κατά της MIG την περασμένη Παρασκευή, ενώ έκανε λόγο για διακριτική μεταχείρισή της από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα ζήτησε την επέμβαση του προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου της διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση.

«Την Παρασκευή 25-09-09 η εταιρεία μας κατέθεσε αγωγή κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και το δημοσιοποίησε. Την ίδια μέρα η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι και η ίδια κατέθεσε αγωγή εναντίον μας, ώστε τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν το θέμα σαν «εκατέρωθεν» αγωγές. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κ. Μπακογιάννη την ημέρα εκείνη δεν είχε καταθέσει καμία αγωγή και είπε ψέματα. Η αγωγή της κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα 28-09-09 και ώρα 10.49 π.μ.», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της MIG στην οποία επισυνάπτονταν οι εκθέσεις κατάθεσης των δικογράφων των δύο αγωγών. Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις η MIG κατέθεσε τα δικόγραφα της Αγωγής την Παρασκευή 25/9/2009 και ώρα 09.41 το πρωί, ενώ τα δικόγραφα της αγωγής της κ. Μπακογιάννη κατετέθησαν τη Δευτέρα 10.49.

Σύμφωνα με τη MIG, το χειρότερο είναι ότι η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας προσδιορίστηκε 13 μήνες αργότερα από εκείνη της υπουργού Εξωτερικών. «Ενώ η δική μας αγωγή που κατατέθηκε μια μέρα νωρίτερα πήρε δικάσιμο για τις 26-05-2011, η αγωγή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που κατατέθηκε μια μέρα αργότερα πήρε δικάσιμο για τις 22-04-2010 δηλαδή 13 μήνες νωρίτερα!», αναφέρει η ανακοίνωση της MIG. Και καταλήγει: «Ποια είναι επιτέλους η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τι προσβάσεις έχει στον κρατικό μηχανισμό; Καλούμε τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου να διερευνήσει τη διακριτική μεταχείριση της γραμματείας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και να αποδώσει ευθύνες στους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς».

Η κ. Μάμμου, πληρεξούσιος δικηγόρος της υπουργού των Εξωτερικών, σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει ότι η αγωγή που άσκησε για λογαριασμό της υπουργού κατά MIG και του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, «κατατέθηκε και προσδιορίστηκε με πράξη του αρμοδίου προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών την Παρασκευή 25/9/09 και ώρα 12.50 και ορίστηκε δικάσιμος αυτής η 22/4/10». Προσθέτει ωστόσο ότι η κατάθεση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28/9/09 «διά της λήψεως επικυρωμένων αντιγράφων προς κοινοποίηση, πράγμα που έγινε την ίδια ημέρα». Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία αυτή ως συνήθη στη δικαστική πρακτική, ενώ όλα τα προαναφερόμενα «επιβεβαιώνονται από το πρωτότυπο της αγωγής που παραμένει κατατεθειμένο στη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου». Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκδίκασης των αγωγών, η κ. Μάμμου αναφέρει ότι ο χρόνος ορισμού έχει να κάνει με τη νομική βάση των δύο αγωγών. «Οσον αφορά την απορία της αντιδίκου πλευράς για την ημερομηνία προσδιορισμού της δικής τους αγωγής, καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον πληρεξούσιο δικηγόρο τους», αναφέρει η κ. Μάμμου.

Στο μεταξύ χθες το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, απέρριψε τις προχθεσινές αιτιάσεις του πρώην διοικητή της ΥΠΑ κ. Κ. Κωνσταντινίδη, ότι ήταν ενήμερο για την υπόθεση της αύξησης των συχνοτήτων πτήσεων προς την Τουρκία. «Οπως και σε όλα τα άλλα υπουργεία, δεν είναι τα διοικητικά στελέχη των εποπτευομένων φορέων που αποφασίζουν και χαράσσουν την πολιτική, αλλά η πολιτική ηγεσία. Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ δεν ενέκρινε εκ των προτέρων, ούτε και αποφάσισε τίποτα σχετικό. Ενημερώθηκε εκ των υστέρων και γι’ αυτό έπραξε τα δέοντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή