Εν συντομια

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέγραψαν σύμβαση ΟΠΑΠ και πράκτορες

Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων, δίνοντας τέλος σε μία εκκρεμότητα πενήντα ετών. Η σύμβαση κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στη μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους, διασφαλίζοντας 5.000 οικογένειες και διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ – πρακτόρων στηριγμένο στην αυστηρή τήρηση κανόνων. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΟΠΑΠ Α. Ε. θα αποστείλει το κείμενο της σύμβασης σε κάθε πράκτορα προσωπικά προς υπογραφή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α. Ε. κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ: «Η υπογραφή της σύμβασης αποτελούσε για εμάς ένα βασικό στόχο, ο οποίος επετεύχθη με τους καλύτερους όρους, τόσο για την ΟΠΑΠ Α. Ε. όσο και για τους πράκτορες. Μέσω αυτής, η εταιρεία ενισχύεται λειτουργικά, αποκτώντας ένα ακόμη πλεονέκτημα στην πορεία ανάπτυξης που έχουμε δρομολογήσει».

Επέστρεψε

σε κερδοφόρο πορεία η εισηγμένη CPI, καθώς στην υπερδωδεκάμηνη χρήση 2008/2009 που έληξε στις 30 Ιουνίου εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 188 χιλιάδων ευρώ, έναντι ζημιών 23 χιλιάδων ευρώ τη χρήση 2007/2008. «Το γεγονός ότι παρά τη σημερινή οικονομική συγκυρία, τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι βελτιωμένα, μειώνοντας ταυτόχρονα την έκθεσή της σε κινδύνους ρευστότητος αποδεικνύουν τη σωστή εφαρμογή της στρατηγικής της για εστίαση σε περιοχές με υψηλότερη προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cpi, Χρ. Παπαθάνος.

Συνεργασία Pegasus και Swissport Αir

Η Swissport Hellas, με αφορμή την έναρξη δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, από Σμύρνη προς Αθήνα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη μεγαλύτερη εταιρεία τσάρτερ στην Τουρκία, για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών, στη χώρα μας. Η Pegasus Airlines από τις 2 Οκτωβρίου θα εκτελεί 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) από τη Σμύρνη προς την Αθήνα, με αεροσκάφη τύπου Β 737 και Airbus 320. Η Pegasus Airlines με παρουσία σε 17 χώρες στην Ευρώπη διαθέτει σήμερα στόλο 23 αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων τύπου Boeing 737-800. Ο αριθμός πτήσεων που εξυπηρέτησε η Swissport Hellas κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2009 σημείωσε αύξηση κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Δράσεις κατά της παιδικής παχυσαρκίας από τη Νestle

Το πρόγραμμα ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας υπό τον τίτλο «Ναι Ζούμε Καλύτερα» εγκαινιάζει στις 10 Οκτωβρίου η Nestle Ελλάς το οποίο αποτελείται από δύο βασικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα τα Σαββατοκύριακα από 10 και 11 Οκτωβρίου έως και 31/10-1/11 η Nestle Ελλάς διοργανώνει στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα από τα οποία τα παιδιά θα μάθουν για την αξία της ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, ενώ ταυτόχρονα οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς διατροφολόγους για θέματα διατροφής. Η δεύτερη δράση του προγράμματος περιλαμβάνει ενημέρωση για ζητήματα διατροφής σε σχολεία. Πρόκειται στην ουσία για δράση που υποστηρίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκέφτομαι & Τρώω», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-14 ετών σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία και θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενημερώσει τα παιδιά που βρίσκονται πριν από την εφηβεία για τις θεμελειώδεις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακή τάξη» συμμετέχει η Ρublic

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη», που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν τα καταστήματα Public. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινά η δωρεάν διάθεση των netbook σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, όσοι από τους δικαιούχους έχουν προμηθευτεί το ειδικό κουπόνι θα έχουν την ευκαιρία να το εξαργυρώσουν στα καταστήματα Public και να κερδίσουν απίθανα δώρα όπως κινητά, πολυμηχανήματα, θήκες netbook, ηχεία, mouse και πολλά άλλα. Ακόμη, με κάθε καινούργιο netbook, τα Public προσφέρουν τη μοναδική service card που εξασφαλίζει αντικατάσταση του netbook στην περίπτωση βλάβης και για το χρονικό διάστημα της επισκευής, ενώ κάθε netbook έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή