Στις 4 Μαρτίου η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής

Στις 4 Μαρτίου η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Emporiki Bank, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαρτίου. Η τράπεζα θα αντλήσει από τους μετόχους της περί το 1 δισ. ευρώ με τη διάθεση 11 νέων μετοχών για κάθε 14 παλαιές, με τιμή διάθεσης 4,39 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση ορίστηκε η Παρασκευή 26 Μαρτίου, ενώ δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα άυλων τίτλων (ΣΑΤ) την Τρίτη 2 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο γαλλικός όμιλος Credit Agricole, δήλωσε ότι θα καλύψει το σύνολο των δικαιωμάτων που κατέχει καθώς και τυχόν δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν από άλλους μετόχους.

Η αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιείται για την κεφαλαιακή ενδυνάμωση της τράπεζας και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης 2009-2013, το οποίο προβλέπει επιστροφή στην κερδοφορία το 2011.

Η χρήση του 2009 ολοκληρώθηκε με διεύρυνση ζημιών στα 582,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 491,8 εκατ. το 2008. Οι προβλέψεις, για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανήλθαν στα 658,4 εκατ., αυξημένες κατά +35,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή