ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε η δίκη του ΝΑΤ με Louis Hellenic Cruises

Στις 10 Μαΐου του 2011 θα γίνει τελικώς η δίκη ανάμεσα στην εταιρεία κρουαζιέρων Louis Hellenic Cruises και το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 15 εκατ. ευρώ, που διεκδικεί το ΝΑΤ από την κυπριακή εταιρεία. Στη χθεσινή διαδικασία, οι συνήγοροι της εταιρείας Louis Hellenic Cruises επικαλέστηκαν λόγους υγείας της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αναβληθεί και να οριστεί νέα δικάσιμος για τις 10/5/ 2011. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΝΑΤ δεν αποδέχεται τον νόμο 3409/2005 (νόμος Κεφαλογιάννη), που δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα, εάν υψώσει την ελληνική σημαία στα πλοία της, να μην καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων ναυτικών που θα προσλάβει, καθώς αυτές θα τις καταβάλει το ελληνικό κράτος, το οποίο ουδέποτε πλήρωσε! Ετσι, εταιρεία και ΝΑΤ βρέθηκαν στα δικαστήρια, αφού το Ταμείο διεκδικεί τις ασφαλιστικές εισφορές από το 2005. Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πλοιοκτήτη της εταιρείας ανέφερε ότι, για να μπορέσει να προχωρήσει στη διευθέτηση του προβλήματος, χρειάζεται γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η Ionios Brokers προχωράει στο άνοιγμα πέντε νέων καταστημάτων: τεσσάρων στην Αττική και ενός στη Χαλκίδα. Αυτά αυξάνουν σε 30 συνολικά τον αριθμό των καταστημάτων πανελλαδικά. Πρόσφατα, η Ιonios Brokers προχώρησε σε συνεργασία με την ΗSΒC. Ως εταιρεία τραπεζικής διαμεσολάβησης έχει θέσει ως στόχο για φέτος την εκταμίευση στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ και για πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Επιστολή από κλωστοϋφαντουργούς

Τις έντονες ανησυχίες των επιχειρήσεων ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, με στόχο το κλείσιμο των οδικών αξόνων και των συνοριακών σταθμών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ). Με επιστολή προς τον υπ. Προστασίας, τον υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον υπ. Οικονομικών, ο ΣΕΠΕΕ ζητάει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν ανοικτοί οι οδικοί άξονες και οι συνοριακοί σταθμοί. Ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας πραγματοποιεί εξαγωγές αξίας άνω του 1,5 δισ. σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα οποιοδήποτε εμπόδιο στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων με πρώτες ύλες να συνιστά πλήγμα στην αξιοπιστία και την επιβίωσή τους.

Πιστοποιημένος συνεργάτης της Google ο Ομιλος ΙCΑΡ

Η ICAP Group πιστοποιήθηκε από την Google γα την πώληση ΑdWοrds και στις 5 χώρες της ΝΑ Ευρώπης που έχει παρουσία (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο). Η πώληση των Google AdWords στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια συμπληρώνει τα οnline διαφημιστικά προϊόντα της ICAP, με αιχμή του δόρατος τον οδηγό επιχειρήσεων στα Βαλκάνια findbiz, που διαθέτει στοιχεία 30.000 επιχειρήσεων από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία, καθώς και 100.000 ελληνικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή