Νέα ενίσχυση κεφαλαίων της Eurobank EFG

Νέα ενίσχυση κεφαλαίων της Eurobank EFG

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγχώνευση της Eurobank EFG με την επενδυτική εταιρεία Δίας αποφάσισαν οι μέτοχοι της Τράπεζας κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση. Το πράσινο φως για την απορρόφηση της Δίας έδωσε το 93,37% των παρισταμένων μετόχων της Eurobank, ενώ ενέκριναν τη νέα σχέση ανταλλαγής (5,3 μετοχές Δίας προς 1 νέα μετοχή Eurobank). Η νέα σχέση ανταλλαγής αποφασίσθηκε ύστερα από πρόταση της EFG Consolidated Holdings S.A., που ελέγχει το 43,6% της Eurobank EFG, για την ενσωμάτωση των νέων δεδομένων στην κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Με την απορρόφηση της επενδυτικής εταιρείας Δίας τα κεφάλαια του ομίλου ενισχύονται με 110 εκατ. ευρώ, ενώ με επιπλέον 490 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα κεφάλαια του ομίλου από την πώληση του 70% της Polbank στην Πολωνία. Με τις κινήσεις αυτές ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί κατά 150 μονάδες βάσης και θα ανέλθει στο 12,1% από 10,6% που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Επιπλέον στελέχη της τράπεζες υπογραμμίζουν ότι η κεφαλαιακή επάρκεια θα ενισχυθεί επιπλέον κατά 50 μονάδες βάσης με την ολοκλήρωση ορισμένων ακόμα κινήσεων σε ό,τι αφορά τη λειτουργική δομή του ομίλου. Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, με την απορρόφηση της Δίας και κυρίως με την πώληση της Polbank, αθροιστικά ενισχύεται με πάνω από 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Eurobank υλοποιεί από το 2009 τριετές πρόγραμμα για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της τράπεζας, στο τέλος του 2011 η μείωση των λειτουργικών δαπανών θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 12% σε σχέση με το 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή