ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 1968 όταν ξεκίνησαν οι Special Olympics, η The Coca-Cola Company είναι όχι μόνο ο «περήφανος παγκόσμιος χορηγός» τους, αλλά και ο εμπνευσμένος υποστηρικτής του οράματος και των αξιών τους, όπως μετουσιώνονται μέσα από το υπέροχο αυτό ανθρώπινο κίνημα. Εφέτος, η κορυφαία αυτή εταιρεία -το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στον κόσμο με καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες- συμπληρώνει 125 χρόνια από την ίδρυση της και έκανε βασική πλατφόρμα του εορτασμού της τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics 2011 στην Αθήνα, εφαρμόζοντας ένα πολύπτυχο πρόγραμμα χορηγικών δραστηριοτήτων.

Στη σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ΟΑΚΑ, ο κ. Μουχτάρ Κεντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, παρέδωσε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων Special Olympics επιταγή 500.000 ευρώ – πόσο που αποτελεί μέρος από τις πωλήσεις της που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα. Παρών στην τελετή ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Special Olympics, ο κ. Timothy Shriver, ο οποίος και ευχαρίστησε την εταιρεία «εκ μέρους της παγκόσμιας οικογένειας των Special Olympics γιατί πρώτη δημιούργησε ευκαιρίες χαράς και αισιοδοξίας για τους αθλητές μας και για τις οικογένειές τους». Τη χαρακτήρισε επίσης «αφοσιωμένο εταίρο από το 1968 στην προσπάθεια να χτίσουμε κοινωνίες, στις οποίες καλλιεργείται η αποδοχή για τους αθλητές μας».

Πέρα από τις χορηγικές πρωτοβουλίες της, η Coca-Cola με την ολοκληρωμένη διαφημιστική καμπάνια που πραγματοποιεί διαδραστικές ενέργειες, επικοινωνία μέσα από διαφήμιση, σε έντυπα, σε ηλεκτρονικά μέσα, σε κοινωνικά δίκτυα και με την έντονη εθελοντική δράση των εργαζόμενων της- έχει πετύχει να στρέψει τους προβολείς της παγκόσμιας δημοσιότητας στους φετινούς Αγώνες στην Αθήνα.

Επιπλέον, για τους 7.000 αθλητές, τις δεκάδες χιλιάδες συγγενείς, φίλους, εθελοντές και επισκέπτες των Αγώνων Special Olympics προσφέρει περί τα δύο εκατομμύρια συσκευασίες προϊόντων της, ενώ στη διαφημιστική καμπάνια «Μπουκάλια της Χαράς» συνεργάσθηκαν εθελοντικά περισσότεροι από 100 εργαζόμενοί της. Ταυτόχρονα, η Coca-Cola, καλεί τους επισκέπτες της σελίδας της στο Facebook να μοιραστούν με τους αθλητές ένα μήνυμα ελπίδας με το οποίο ενεργοποιείται η δωρεά ενός ευρώ.

Ωστόσο, πέρα από την επικαιρότητα της εκστρατείας της για τους Special Olympics 2011, σταθερή και συνεχής είναι η δέσμευση της Coca-Cola (www.coca-colacompany.com) για τη βιωσιμότητα, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της, για ασφαλές και χωρίς διακρίσεις εργασιακό περιβάλλον, αλλά και για τη συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή