Ανεκτέλεστο 15 εκατ. για τη Δομική Κρήτης

Ανεκτέλεστο 15 εκατ. για τη Δομική Κρήτης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ διαθέτει σήμερα η Δομική Κρήτης, η εισηγμένη τεχνική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης ο κ. Γιώργος Συνατσάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η Δομική Κρήτης έχει αναδειχθεί μειοδότης, σε κοινοπρακτικό σχήμα με άλλες εταιρείες και με ποσοστό συμμετοχής 50%, για την υπογραφή εργολαβικών συμβάσεων στον τομέα των έργων οδοποιίας. Οι εργολαβικές συμβάσεις αφορούν έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα την «Κατασκευή παράκαμψης Ανω Βιάννου προϋπολογισμού δημοπράτησης 11,5 εκατ. ευρώ» και την κατασκευή του έργου «Δρόμος Γκάζι-Κρούσωνας 5ο υποέργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 13,12 εκατ. ευρώ».

Αντίστοιχα, στην κατασκευή οικοδομικών έργων η εταιρεία συμμετέχει σε κοινοπραξία η οποία πρόκειται να αναλάβει την κατασκευή 16 σχολικών μονάδων στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30.000.000 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ (Σύμβαση Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), του οποίου η σύμβαση αναμένεται σύντομα να υπογραφεί. Στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, η Δομική Κρήτης προχωρεί μέσω των εταιρειών ΔΙΑ Α.Ε. και ΒΕΕΚ Α.Ε. στην αξιοποίηση μεγάλων και εμπορικών ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η εταιρεία ΔΙΑ Α.Ε. συμμετέχει στο εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί στο κέντρο του Ηρακλείου επιφάνειας 8.000 τ.μ., στο οποίο έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές εγκρίσεις και βρίσκεται στην τελική φάση της έκδοσης οικοδομικής άδειας. Με τη χορήγηση της άδειας, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες. Αντίστοιχα, η εταιρεία ΒΕΕΚ Α.Ε. κατασκευάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο εντός της πόλης του Ηρακλείου κατάστημα τροφίμων με υπόγειο parking, προορισμένο για γνωστή αλυσίδα super market καθώς και άλλα καταστήματα. Η ολοκλήρωση των εργασιών εκτιμάται εντός διμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή