Βουτιά στα έσοδα του ΟΠΑΠ από το Στοίχημα λόγω των στημένων

Βουτιά στα έσοδα του ΟΠΑΠ από το Στοίχημα λόγω των στημένων

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα παιχνίδια επιστρατεύει ο ΟΠΑΠ προκειμένου να αντιστρέψει την κάθοδο των πωλήσεών του λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω των μειωμένων πωλήσεων στο παιχνίδι Πάμε Στοίχημα. Οι πωλήσεις του τελευταίου πλήττονται ιδιαίτερα λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα νέα παιχνίδια που εισάγει ο ΟΠΑΠ είναι σε συνεργασία με την Intralot και πρόκειται για το Crazy Bingo και το Dashing Derby. Είναι εικονικά παιχνίδια που ξεκινούν τη λειτουργία τους από αύριο στα πρακτορεία του οργανισμού. Στόχος του οργανισμού, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο ίδιος, είναι ο εμπλουτισμός της Playzone -έτσι ονομάζεται η νέα σειρά παιχνιδιών που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η Intralot- η οποία, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, προσφέρει περισσότερη διασκέδαση παράλληλα με δοκιμασία της τύχης.

Τα παιχνίδια της Playzone είναι προκαθορισμένης απόδοσης, δηλαδή ο παίκτης γνωρίζει εκ των προτέρων ποια είναι τα πιθανά κέρδη του, με ελάχιστο κόστος συμμετοχής το 0,10 ευρώ, ενώ ο παίκτης μπορεί να συμμετάσχει ποντάροντας μέχρι 2 ευρώ αυξάνοντας αντίστοιχα την αξία των αποδόσεών του, ενώ παράλληλα του προσφέρονται δυνατότητες να κερδίσει επιπλέον Bonus (Bonus παιχνίδια) ή να ρισκάρει τα κέρδη του πολλαπλασιάζοντάς τα (Double παιχνίδια). Το Crazy Bingo είναι ένα κλασικό παιχνίδι Μπίνγκο όπου ο παίκτης αγοράζει από μία έως τέσσερις κάρτες με 15 προεπιλεγμένους αριθμούς η κάθε μία και παρακολουθεί την κλήρωση στην οθόνη του τερματικού του. Στόχος είναι να κάνει Bingo. Δηλαδή, να αντιστοιχήσει και τα 15 νούμερα της κάρτας του με τους κληρωθέντες αριθμούς. To Dashing Derby αφορά εικονικούς ιπποδρομιακούς αγώνες που προβάλλονται στην οθόνη του παίκτη.

Τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ έχουν αναπληρώσει μέρος των χαμένων εσόδων του από τα παραδοσιακά παιχνίδια, που πλήττονται είτε λόγω της κρίσης είτε λόγω της επικαιρότητας. Τα νέα παιχνίδια που διαχειρίζεται η Intralot φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά, αφού ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Με αυτό το δεδομένο ο ΟΠΑΠ κερδίζει την ημέρα περίπου 140.000 ευρώ: 80.000 οι πράκτορες και 80.000 η Intralot. Τα συνολικά έσοδα από τα νέα παιχνίδια εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή