Δημιουργείται νέος εμπορικός πόλος στα Σπάτα

Δημιουργείται νέος εμπορικός πόλος στα Σπάτα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολική επένδυση 75 εκατ. ευρώ προωθεί αυτή την περίοδο η REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, για την ανάπτυξη και λειτουργία του εμπορικού πάρκου Smart Park, σε έκταση 91 στρεμμάτων στα Σπάτα, πλησίον του υφιστάμενου εκπτωτικού χωριού της McArthurGlen και σε κοντινή απόσταση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Από τα 91 στρέμματα, τα 30 στρέμματα θα διαμορφωθούν σε χώρους πρασίνου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο πάρκο θα προσφέρει εμπορικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ., με σημαντικές συμφωνίες να έχουν ήδη επιτευχθεί. Οπως ανακοίνωσε χθες η REDS, η πρώτη φάση του πάρκου αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές φθινόπωρο και θα αφορά τα 35.000 τ.μ. του έργου, αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ. Σε αυτούς τους χώρους θα φιλοξενούνται σημαντικές εμπορικές αλυσίδες, όπως Jumbo, Carrefour, Dixons (Κωτσόβολος), Hondos Center, Intersport, Apple Premium Reseller. Ηδη η εταιρεία έχει συνάψει σε ποσοστό περίπου 70% μακροχρόνια εγγυημένα οριστικά συμβόλαια μίσθωσης, με αντίστοιχες εξασφαλίσεις, και βρίσκεται σε διαδικασία προχωρημένης διαπραγμάτευσης και προ-υπογραφής για το υπόλοιπο ποσοστό. Αυτή η πρώτη φάση του κέντρου αναμένεται να περάσει στην ιδιοκτησία του επενδυτικού ομίλου Henderson Global Investors, με τον οποίο υφίσταται προσύμφωνο πώλησης.

Η δεύτερη φάση, επένδυσης 20 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας περίπου 15.000 τ.μ., για την οποία έχουν υπογραφεί προσύμφωνα μίσθωσης κατά 100%, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2012 και θα φιλοξενεί τη Village Cinemas και την Praktiker. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το προαναφερθέν McArthurGlen Designer Outlet Athens, το νέο Smart Park θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας εντός συντελεστή δόμησης που πλησιάζει περίπου τα 80.000 τ.μ.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κύριος Γιάννης Μωραΐτης, γενικός διευθυντής της REDS, ανέφερε ότι «η μικρή απόσταση που χωρίζει το Smart Park από την Αθήνα και το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής απουσιάζουν οι οργανωμένες μορφές εμπορίου και αναψυχής μάς καθιστούν αισιόδοξους για την επιτυχία της επένδυσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή