ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομο ξενοδοχείο από τον όμιλο Airotel στην Καβάλα

Κατά 30% αυξήθηκε η δυναμικότητα σε κλίνες του ξενοδοχειακού ομίλου AIROTEL με την ένταξη στο δυναμικό του της έβδομης μονάδας στην περιοχή της Καβάλας. Την παρουσίαση του νέου ξενοδοχείου με την επωνυμία Galaxy έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου AIROTEL κ. Αλέξανδρος Ε. Βασιλικός. Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων διαθέτει 149 δωμάτια, 4 συνεδριακές αίθουσες, γυμναστήριο, χαμάμ εστιατόριο κ. ά. Τον Ιανουάριο του 2010 υπεγράφη η 24ετής μίσθωση του ξενοδοχείου από τον όμιλο. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε η ανακαίνιση για να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου του 2011. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς ενώ ξεκίνησε με χρονοδιάγραμμα 38 εβδομάδων ολοκληρώθηκε σε 32.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Το κτίριο «γδύθηκε» ολοσχερώς για να μείνει μόνο ο φέρων οργανισμός, ο οποίος και χρειάστηκε ενίσχυση τοπικά. Υπολογίζεται ότι οι 600 κάδοι θρυμματισμένων υλικών που απομακρύνθηκαν από το κτίριο αντιστοιχούν σε 5.000 τόνους μπάζα.

Η Δευτέρα 11 Ιουλίου είναι η ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου για την 8η περίοδο εκτοκισμού του διαπραγματεύσιμου στο Χ. Α. Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου του Νηρέα με ημερομηνία έκδοσης 12/7/2007 και εκπρόσωπο ομολογιούχων / πληρεξούσιο καταβολών την τράπεζα EFG Eurobank – Ergasias. Οι ομολογίες του ΜΟΔ που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στο Χ. Α. ανέρχονται σε 1.929.439 και όλες δικαιούνται τόκου. Το ποσό των τόκων για την όγδοη περίοδο εκτοκισμού ανέρχεται σε 94.776,09 ευρώ.

Ανακοίνωση από τη Lidl

Μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα κιμά της Lidl δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Οπως σημειώνει η εταιρεία, πρόσφατα τέθηκε από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές ζήτημα παρουσίας του μικροβίου E. coli στον κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας με ημερομηνία λήξεως 06.11.2011 και στα καταψυγμένα σουτζουκάκια με ημερομηνία λήξεως 08.11.2011, προϊόντα της εταιρείας Vion, τα οποία διακινήθηκαν από τη Lidl Ηellas.

Με την αφορμή αυτή, υπέβαλε σε επανέλεγχο τα αναφερόμενα τρόφιμα και δεν ανιχνεύθηκε το βακτήριο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της πραγματογνωμοσύνης του κ. καθ. δρος Ιατρικής Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου, αναπληρωτή καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποβλήθηκε στη Lidl Ηellas.

Ολοκλήρωση επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά

Ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον ΟΛΠ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Ικόνιο) που αφορά την κατασκευή του car-terminal (Σταθμός Διακίνησης Οχημάτων). Με το νέο terminal το Ικόνιο μετατρέπεται σε ένα διεθνές λιμάνι transit φορτίου οχημάτων, στο οποίο ήδη διακινείται το 78% των εισαγόμενων οχημάτων, έναντι 12% του 2001 και 43% του 2006, σημειώνει στην ανακοίνωση ο ΟΛΠ και επισημαίνει ότι το transit φορτίο Α΄ εξαμήνου 2011 αναμένεται να αυξηθεί κατά 18,37%, παρά την κρίση και τα γεγονότα στην Ιαπωνία. Αντιθέτως, για το ίδιο διάστημα το εγχώριο φορτίο αναμένεται να έχει πτώση (52,98%). Ο ΟΛΠ Α.Ε. μαζί και με το παλαιό car-terminal στην περιοχή Διαχείρισης Γ1 (Δραπετσώνα), αποκτά μια συνολική δυναμικότητα 192.140 τ.μ. και εξυπηρέτησης 10.000 αυτοκινήτων, τονίζει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη «με την ολοκλήρωση των έργων του νέου car-terminal ο Πειραιάς καθίσταται το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο car-terminal της Μεσογείου».

Επιστροφή κεφαλαίου 0,25 ευρώ/μετοχή από S&Β

Στις 25 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,25 ευρώ ανά μετοχή της S&B ύστερα από την αύξηση κεφαλαίου και μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2011, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 51.782.200 σε 51.110.687 κοινές ονομαστικές μετοχές, λόγω ακύρωσης 671.513 ιδίων μετοχών. Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 51.110.687,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 51.110.687 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής ένα (1) ευρώ η καθεμιά. Την 22/6/2011 καταχωρίσθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η υπ’ αριθμ. Κ2-5268/22.6.2011 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της Εταιρείας.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων της 19ης Ιουλίου 2011 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή