Δύο σενάρια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Δύο σενάρια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση άφησε χθες ανοιχτό ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 6μηνου προγραμματισμού του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα προχωρήσουν οι όποιες παρεμβάσεις για τον λιγνίτη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στο άνοιγμα νέων κοιτασμάτων πέραν της Βεύης και μετά θα αποφασιστεί το μοντέλο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Οπως χαρακτηριστικά είπε, εξετάζονται η πώληση μονάδων, τα swaps, η πώληση του 17% μέσω X. A., που δεν είναι μια πολύ καλή επιλογή, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, που είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, και η πώληση θυγατρικών. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μέσω της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ δεν ψάχνουμε απλώς για έσοδα υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Θέλουμε να εισέλθουν στην επιχείρηση νέα κεφάλαια για επενδύσεις» συμπλήρωσε. O κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ

Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις 10 δισ. από το υπ. Περιβάλλοντος στον τομέα των παράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς και συνολικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χρυσού στη B. Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή