Εξόρυξη χρυσού από την Ελλάκτωρ ελλείψει έργων

Εξόρυξη χρυσού από την Ελλάκτωρ ελλείψει έργων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ένδεια των έργων του Δημοσίου να διατηρείται και το 2011, η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως η εξόρυξη χρυσού από τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής. Η εισηγμένη διαθέτει 5% άμεση συμμετοχή και επιπλέον 19,3%, μέσω της συμμετοχής της στην European Goldfields που ελέγχει το υπόλοιπο 95% των μεταλλείων. Οπως όλα δείχνουν, στα τέλη Ιουλίου θα κριθεί η αδειοδότηση εξόρυξης χρυσού.

Η Εuropean Goldfields σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των μεταλλείων, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε και η διοίκηση της Ελλάκτωρ στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ομίλου, τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθεί ένα νέο και αξιόλογο αντικείμενο εργασιών.

Προς το παρόν, όμως, η εισηγμένη θα πρέπει να συμβιβαστεί με τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, με την απουσία νέων διαγωνισμών δημοσίων έργων και τη διακοπή των εργασιών στα συγχρηματοδοτούμενα οδικά έργα να συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η διοίκηση, στα έργα παραχώρησης του ομίλου «παρατηρείται πτώση της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της κρίσης, με αποτέλεσμα οι δανείστριες τράπεζες να αναστείλουν τη χρηματοδότηση σε κάποια από αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό, η διέξοδος προσφέρεται από τις αγορές του εξωτερικού, με την αγορά της Ρωσίας να αποτελεί τον νέο στόχο, έπειτα από την επιτυχημένη, μέχρι σήμερα, διείσδυση στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή