Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικά Χρηματιστήρια

Πάνω από μισό εκατομμύριο μετοχές διακινήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για τον τίτλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Η μητρική εταιρεία του Χ. Α. στοχεύει σε προσέλκυση νέων εταιρειών κυρίως μέσα από την εισαγωγή τους στην Εναλλακτική Αγορά. Οπως έχει τονίσει και ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, κ. Σ. Λαζαρίδης, την τελευταία πενταετία σχεδόν 30 δισ. ευρώ άντλησαν οι επιχειρήσεις από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το επόμενο κρίσιμο τεστ για το Χ. Α. είναι η ετήσια αναθεώρηση του Ftse τον Οκτώβριο.

Βιοχάλκο

Απόλυτα προσανατολισμένη στις εξαγωγές, η Βιοχάλκο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς ομίλους της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 10% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών καλύπτουν οι περίπου 90 θυγατρικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνει ο όμιλος Βιοχάλκο. Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της μητρικής στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε, καθώς ο τίτλος ενισχύθηκε 10%. Ταυτόχρονα η εταιρεία προσδίδει ιδιαίτερο βάρος και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Σφακιανάκης

Εικόνα συντριβής για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας αφού το α΄ εξάμηνο του 2011 η μείωση άγγιξε το 42%. Σε διψήφια ποσοστά κινείται και η μείωση στις πωλήσεις μοτοσικλετών.

Η μετοχή της Σφακιανάκης υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 13,1%. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 72.048 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 42% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (στα επιβατηγά οχήματα η υποχώρηση είναι 42,2%).

Νutriart

Η Nutriart (πρώην Κατσέλης) που ανήκει στον όμιλο Γιώργου Δαυίδ κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τις 14 πιστώτριες τράπεζες και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Το επιχειρηματικό σχέδιο της εισηγμένης προβλέπει επιστροφή στην κερδοφορία από το 2014. Η μετοχή της δέχθηκε ισχυρές πιέσεις αυτήν την εβδομάδα και κατέγραψε συνολικές απώλειες 15,79%. Εφόσον υπογραφεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης εντός του μήνα θα εισρεύσουν στα ταμεία της επιχείρησης περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή