Συντομα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής διάκριση για τη SoftΟne

Μια σημαντική διάκριση από τον αμερικανικό κολοσσό Microsoft κέρδισε η ελληνική εταιρεία λογισμικού SoftOne. Η εταιρεία με την υπηρεσία μηχανογράφησης «Soft1 On Windows Azure» βραβεύθηκε από τη Microsoft ως η δεύτερη πιο καινοτόμος σ’ ολόκληρο τον κόσμο μέσα από μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Πρόκειται για το βραβείο «2011 Microsoft Windows Azure Platform ISV Partner of the Year», το οποίο απονέμεται στους συνεργάτες της Microsoft που έχουν αναπτύξει τις πιο καινοτόμες εφαρμογές cloud computing. Το cloud computing είναι η νέα τάση στην πληροφορική, με στόχο τη μείωση του κόστους πληροφοριακών συστημάτων. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να διατηρεί τοπικά αποθηκευμένες τις εφαρμογές και τα δεδομένα του, τα οποία αποθηκεύονται σε κάποιον απομακρυσμένο server (data center). Το φετινό πρώτο βραβείο κατέκτησε εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, στέλεχος με πορεία είκοσι ετών στον όμιλο της Vivartia, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής Δέλτα Τρόφιμα Α. Ε., ο οποίος θα κληθεί να ολοκληρώσει και τη συγχώνευση με τη Μεβγάλ.

Ο κ. Μαυριδόγλου από την 1/3/2010 είναι και διευθύνων σύμβουλος στην Μπαρμπα-Στάθης Α. Ε. (επίσης θυγατρική εταιρεία της Vivartia) θέση την οποία θα διατηρήσει παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Μαυριδόγλου έχει διατελέσει στο παρελθόν ανώτατο διοικητικό στέλεχος στη Δέλτα και στη γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης στην Κύπρο.

Αλλαγή φρουράς στην Αλουμίνιον

Αποχώρησε ο κ. Ιάσων Στράτος από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αλουμίνιον Α. Ε., μέλος του Ομίλου Μυτιληναίου. Τη θέση του προέδρου του Δ. Σ. αναλαμβάνει ο Σπ. Κασδάς.

Ο κ. Στράτος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) από το 1992 έως το 2000. Είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων πολλών οργανισμών και εταιρειών και έχει τιμηθεί με το παράσημο του Commandeur de l’ Ordre National du Merite της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Σπ. Κασδάς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Αλουμίνιον Α. Ε. το 1969, ασκώντας διαδοχικά καθήκοντα διευθυντή Παραγωγής Αλουμινίου, διευθυντή Ερευνας Πρωτογενούς Αλουμινίου του Ομίλου Pechiney στη Γαλλία. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Μεταλλουργίας & Μεταλλείων του Ομίλου Μυτιληναίου και διευθύνων σύμβουλος της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΒΕΕ, θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος του 2008.

Αύξηση επιτοκίων καταθετικών λογαριασμών από το Τ.Τ.

Σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων στα βασικά καταθετικά προϊόντα προχώρησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Συγκεκριμένα, αύξησε τα επιτόκια καταθετικών λογαριασμών ταμιευτηρίου έως και 25 μονάδες βάσης. Ετσι, τα επιτόκια για τους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου Απλός, Ταμιευτήριο 2000 και Τρεχούμενος Απλός διαμορφώνονται πλέον κλιμακωτά από 0,10% έως 1,35%, ενώ για τον λογαριασμό Ταμιευτήριο Plus, τα επιτόκια διαμορφώνονται από 0,15% έως 2,35%. Για τον λογαριασμό ΤΤ Μισθοδοσία Plus ισχύει το επιτόκιο 5% για τις πρώτες 3.000 ευρώ. Ο λογαριασμός Ταμιευτήριο 18 Plus προσφέρει επιτόκιο 1% για τις πρώτες 10.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Τ. Τ. προσφέρει τόκο σε όλους τους λογαριασμούς από το πρώτο ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή