ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να το ακούμε, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει μια εταιρεία για το Ανθρώπινο Δυναμικό της είναι η αντικειμενική και έγκυρη αξιολόγηση της απόδοσής του. Είναι μια επένδυση με αμφίδρομα οφέλη και σημαντικότητα. Αφενός, ανταμείβει τη συνεισφορά και τις επιδόσεις των εργαζομένων, αφετέρου εντοπίζει πιθανές εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες, που ίσως αποδειχθούν κρίσιμες για την επιχειρηματική επιτυχία του οργανισμού.

Το 2010 η Interamerican αξιολόγησε συνολικά 895 εργαζομένους της στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Συστήματος Διοίκησης της Απόδοσης που έχει αναπτύξει και το οποίο διακρίνεται σε τέσσερις φάσεις: στη στοχοθέτηση, στην καθοδήγηση, στην αξιολόγηση και στην ανταμοιβή, η οποία είναι και ο τελικός στόχος. Σημειώνεται, ότι ο βασικός στόχος του συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων της εταιρείας είναι η βελτίωση της επίδοσης των εργαζομένων -παράλληλα με τον εντοπισμό πιθανών εκπαιδευτικών αναγκών- και για τον λόγο αυτό ο κάθε εργαζόμενος που αξιολογείται έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, μετά την ολοκλήρωσή της, ασφαλώς.

Πέραν του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος που διαθέτει στους εργαζομένους της, η Interamerican έχει διαμορφώσει ένα ευρύτερο πλαίσιο προσθέτων παροχών. Για το Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα το 2010 διέθεσε συνολικά 2.858.595,84 ευρώ με ποσοστιαία συμμετοχή της εταιρείας στο Πρόγραμμα, ύψους 82,22%. Ενώ, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με 17,78%. Η λίστα των προσθέτων παροχών που προσφέρει η εταιρεία στους εργαζομένους της -πέραν της ιδιαίτερης φροντίδας της να διατηρεί ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον- είναι αρκετά μεγάλη.

Κατ’ αρχήν, υπάρχει μια ευρεία γκάμα ασφαλίσεων – επαγγελματικών, προσωπικών, οικογενειακών κ.ά. Επίσης, προσφέρει ευέλικτα ωράρια εργασίας, χώρους εστίασης και γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις της, ιατρείο, βραβεύσεις, γιορτές και δώρα στα παιδιά των εργαζομένων, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, παιδικές κατασκηνώσεις, χρήση εταιρικού λεωφορείου και άλλες ειδικές παροχές, ανά ιεραρχικό επίπεδο είτε τομέα εργασίας.

Τη στιγμή αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη Ερευνα Γνώμης Ανθρώπινου Δυναμικού -για δεύτερη συνεχή χρονιά- την οποία διενεργεί η εταιρεία Ερευνών Focus Bari και η οποία ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου 2011. Στόχος της έρευνας είναι η ανάδειξη περιοχών που επιδέχονται περαιτέρω βελτίωσης όπως και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Η εταιρεία ενθαρρύνει έτσι τη συμμετοχή των εργαζομένων της στη διαμόρφωση πολιτικών για το Ανθρώπινο Δυναμικό, για θέματα που άπτονται της εσωτερικής επικοινωνίας και της εταιρικής κουλτούρας, για το περιβάλλον της εργασίας, τις αμοιβές και τις παροχές τους, τη σταδιοδρομία, την εξέλιξή τους και την τέλεση των καθηκόντων τους.

Εννοείται, ότι με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την έρευνα, οι ενέργειες οι οποίες θα ακολουθήσουν, θα συναποφασισθούν ανά διοικητικό τομέα με τους εργαζομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή