Αίτηση προστασίας από πιστωτές υπέβαλε η Omega Navigation

Αίτηση προστασίας από πιστωτές υπέβαλε η Omega Navigation

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της (Chapter 11) κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή σε δικαστήριο του Τέξας η εταιρεία Omega Navigation, του Γιώργου Κασσιώτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην αίτηση που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Χιούστον αναφέρεται ότι το ενεργητικό της εταιρείας ανέρχεται στα 527,4 εκατ. δολ. και το χρέος της στα 359,5 εκατ. δολ.

Στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αδιαλλαξία των κύριων δανειστών της, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα με την οποία η εταιρεία διαβεβαιώνει τους πελάτες και τους προμηθευτές της ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Chapter 11.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η απροθυμία των δανειστών να συνεργαστούν οδήγησε τη διοίκησή της εταιρείας στην απόφαση να προσφύγει στην προστασία που παρέχει το πτωχευτικό δίκαιο των ΗΠΑ προκειμένου, όπως τονίζεται, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των πλοίων και η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες της. Βασικός νομικός σύμβουλος της Omega Navigation είναι η εταιρεία Bracewell and Giuliani LLP και οικονομικός σύμβουλος η Jefferies & Company, Ιnc.

Η κρίση για την εταιρεία ουσιαστικά ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου 2009, όταν με ανακοίνωσή της, αναγνώρισε ότι παραβίασε τους χρηματοπιστωτικούς όρους των δανείων της, αθετώντας τις συμφωνίες πληρωμών. Τότε, οι κάτοχοι Junior τίτλων, δηλαδή χαμηλότερης εξασφάλισης, δεν κίνησαν διαδικασίες απαίτησης των κεφαλαίων τους. Μάλιστα, οι εν λόγω τίτλοι ήταν πλήρως εξαρτώμενοι από τα Senior δάνεια που έχει εκδώσει η HSH Nordbank, με την οποία μεταξύ άλλων είναι σε διαπραγμάτευση η Omega Navigation για την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού της.

Από τις αρχές του 2010 ο πλοιοκτήτης βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την παράταση της διάρκειας των ομολογιακών δανείων της που ωρίμαζαν τον Απρίλιο του 2011 καταφέρνοντας να λαμβάνει μόνο μικρές παρατάσεις ζωής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή