Τη συνένωση εξετάζουν Saturn και Media Markt

Τη συνένωση εξετάζουν Saturn και Media Markt

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το φως της αρνητικής συγκυρίας, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, πληροφορίες εμφανίζουν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνένωση -ενδεχομένως μέσω απορρόφησης- της αλυσίδας ηλεκτρικών Saturn από την αντίστοιχη αλυσίδα Media Markt στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι οι δύο αλυσίδες ανήκουν στον ίδιο γερμανικό όμιλο όμως αναπτύσσουν διαφορετικά δίκτυα καταστημάτων διεθνώς και στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική απόφαση θα ολοκληρωθεί μετά σχετική έγκριση των μετόχων, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της επανεξέτασης της επιχειρηματικής τακτικής που ακολουθεί ο γερμανικός όμιλος. Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Saturn επισημαίνουν ότι παρά τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η αλυσίδα έχει την πλήρη στήριξη της μητρικής εταιρείας (Metro Group) και συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για σχέδια περαιτέρω διεύρυνσης της παρουσίας της αλυσίδας στη χώρα μας.

Η Saturn εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2008, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στην περιοχή του Γέρακα Αττικής. Τον Μάρτιο του 2010 η Saturn διεύρυνε το δίκτυό της με δύο νέα καταστήματα, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στον Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, ενώ εγκαινίασε το 5ο κατάστημά της στην ελληνική αγορά τον περασμένο Νοέμβριο, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Το προσωπικό που απασχολεί η Saturn άγγιξε τα 400 άτομα, ενώ το δίκτυό της άγγιξε συνολικά τα 250 σημεία πώλησης στις 14 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Αντίστοιχα η Media Markt λειτουργεί συνολικά 8 καταστήματα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 ήταν το τελευταίο έτος ευημερίας για τον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με τον τζίρο της λιανικής να αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι ο τζίρος δεν θα υπερβεί τα 1,3-1,4 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή