Αυξήθηκαν κατά 58% οι θεωρήσεις βίζας από τη Ρωσία το πρώτο εξάμηνο

Αυξήθηκαν κατά 58% οι θεωρήσεις βίζας από τη Ρωσία το πρώτο εξάμηνο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένες κατά 58% είναι οι θεωρήσεις βίζας από τις ελληνικές αρχές στη Ρωσία στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε σε Ρώσους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα. Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην έναρξη λειτουργίας τεσσάρων visa centers τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία αλλά και στην προσπάθεια να γίνουν και οι tour operators visa centers. Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε το κέντρο θεωρήσεων στη Μόσχα και συνεχάρη τους εργαζομένους για τη σημαντική πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στην ταχύτητα και στην απλοποίηση θεωρήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Επίσης, σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί κατά 800% και οι θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων. Σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα τόνισε ότι «είναι προσβλητικό απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια κληρονομιά ένα κομμάτι του Παρθενώνα να βρίσκεται σε ένα άλλο μουσείο».

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Τουρισμού, Αθλησης και Νεολαίας κ. Βιτάλι Μουτκό με τον οποίο συμφώνησαν σε πλαίσιο ενεργειών για τη διευκόλυνση Ρώσων επενδυτών στην Ελλάδα. Επίσης, ο Ρώσος υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε επίπεδο τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη τουριστικών προγραμμάτων στη Ρωσία.

Ο κ. Μουτκό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους Ρώσους.

Σήμερα ο Ελληνας υπουργός επισκέπτεται το Κίεβο όπου θα έχει συναντήσεις με Ουκρανούς tour operators. Ο υπουργός το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Τουρκία. Τα ταξίδια του εντάσσονται στη στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξης των 4 ανερχόμενων αγορών για τον τουριστικό μας προορισμό.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» ανάφερε ότι φέτος έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες. Παράλληλα ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «στην αναζήτηση νέων αγορών εντοπίσαμε τη Σερβία, τη Ρωσία και την Κίνα, και σε αυτό το σημείο υπεισέρχονται οι ισραηλινές τουριστικές επιχειρήσεις. Δημιουργήσαμε σπουδαία πράγματα μαζί – για παράδειγμα, ένα κοινό τουριστικό πακέτο από την Κίνα προς την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ και από εκεί στην Αθήνα και στην Ακρόπολη και σε άλλα επιλεγμένα σημεία». Εξάλλου υπογράμμισε ότι «υπάρχει Ισραηλινός επιχειρηματίας που αγοράζει ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αποκλειστικά Κινέζους τουρίστες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή