O ΔΗΚΤΗΣ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης; Μήπως, ένα έμπειρο πολιτικό στέλεχος που έχει θητεύσει σε οικονομικό υπουργείο; Ισως. Ενας αναγνωρισμένος με κύρος οικονομολόγος; Πιθανόν. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι αναμφισβήτητα ένας φυσικός, με διδακτορικό και μάστερ στη διαχείριση περιβάλλοντος ει δυνατόν από βρετανικό πανεπιστήμιο. Οποιον και να ρωτήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, αυτό θα σου πει. Ολα τα κράτη έναν τέτοιο αναζητούν. Και ευτυχώς, σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα ευτύχησε να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα έχει και υπουργική εμπειρία. Κάποιοι στο Μαξίμου τον θυμήθηκαν. Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Μπορεί η οικονομία να μην ήταν το φόρτε της όσο καιρό θήτευσε στο ΥΠΕΚΑ, αλλά είναι βέβαιο πως στον ΟΟΣΑ θα κάνει θαύματα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Κι αν κουραστεί, μπορεί να κάνει αμοιβαία αντικατάσταση με τον Γιάννη Μίχα στον ΕΦΕΤ…

Διαφορά σχεδόν 3 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση έχουν η Coca-Cola που είναι στην πρώτη θέση και η Εθνική Τράπεζα. Αξιοσημείωτο ότι μόλις 10 εισηγμένες βρίσκονται σήμερα πάνω από το 1 δισ. Μετά την Coca-Cola 3Ε (6,98 δισ. ευρώ) και την Εθνική Τράπεζα (4,12 δισ.), ακολουθούν ο ΟΠΑΠ με 3,47 δισ. χρηματιστηριακή αξία και στη συνέχεια ΟΤΕ (2,82 δισ.), ΔΕΗ (2,09 δισ.) και Ελληνικά Πετρέλαια (1,89 δισ.).

Πρωταγωνίστρια η Σαντορίνη

Πρωταγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι στον διεθνή Τύπο o τουριστικός προορισμός της Σαντορίνης. Ετσι, τη Σκάλα των Φηρών επέλεξε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Conde Nast Traveler ως μία από τις πέντε τέλειες στάσεις που πρέπει κανείς να κάνει σε μία κρουαζιέρα. Το περιοδικό των περίπου 900.000 αναγνωστών, στο τεύχος Αυγούστου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και είναι αφιερωμένο στις κρουαζιέρες, παρουσιάζει σε ένα φωτογραφικό δισέλιδο και το λιμάνι της Σαντορίνης. Επίσης, το αμερικανικό περιοδικό lifestyle «GQ» επέλεξε τη Σαντορίνη για την πραγματοποίηση φωτογράφησης, η οποία φιλοξενήθηκε στο τεύχος του Ιουλίου.

Επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις τους ΔΕΗ – ΡΑΕ

Οι καλές σχέσεις των διοικήσεων ΔΕΗ και PAE επιβεβαιώθηκαν χθες στη Βουλή, παρά τα περί του αντιθέτου αναγραφόμενα τελευταία στον Τύπο. Κατά την ομιλία τους στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την ενέργεια, οι κ. Αρθούρος Ζερβός (φωτογραφία) της ΔΕΗ και N. Βασιλάκος της PAE αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις που δεν αφήνουν καμία σκιά για τις καλές σχέσεις τους. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ειδικά στο θέμα αδειοδοτήσεων των ΑΠΕ που η PAE έχει τη σχετική αρμοδιότητα. Αντίστοιχου ύφους σε ό, τι αφορά τις σχέσεις ΔΕΗ -PAE ήταν και η τοποθέτηση του κ. Βασιλάκου, προέδρου της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής για την ενέργεια. Ακουσα πολύ ευχάριστα την επίθεση φιλίας από τη ΔΕΗ, τόνισε ο κ. Βασιλάκος, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος την καλή συνεργασία με τη ΔΕΗ.

«Ισπανία και Ιταλία πιο επικίνδυνες από τις ΗΠΑ»

Την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σηματοδοτούν τον ίδιο κίνδυνο στην παγκόσμια οικονομία σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία εξέφρασε στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι. Σε περίπτωση που οι δύο ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίσουν προβλήματα, τόνισε ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να σπεύσουν και να βοηθήσουν με ουσιαστικό τρόπο. Ωστόσο, επισήμανε ότι προς το παρόν το ενδεχόμενο να χρειαστούν η Ιταλία και η Ισπανία βοήθεια δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οσον αφορά στην Ιταλία, ο κ. Μπερνάνκι τόνισε ότι παρά το υψηλό επίπεδο του χρέους της, η οικονομία της διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα, με το τραπεζικό σύστημα και τη δημοσιονομική της θέση να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή