Αποζημιώσεις 188,4 εκατ. από την Interamerican

Αποζημιώσεις 188,4 εκατ. από την Interamerican

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο εξάμηνο η Interame-rican κατέβαλε στους ασφαλισμένους της αποζημιώσεις ύψους 188,4 εκατ. ευρώ, έχοντας σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ελέγχου της ανταπόκρισης των επιμέρους κλάδων της για τη βελτίωση του χρόνου διεκπεραίωσης ανάλογων υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους. Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο στον κλάδο ζωής καλύφθηκαν 31.928 περιπτώσεις αποζημιώσεων με το ποσό των 89,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε λήξεις συμβολαίων και συντάξεις. Στον κλάδο υγείας για ατομικά συμβόλαια και σε 81.901 περιπτώσεις καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 31,4 εκατ. ευρώ. Το ποσό επιμερίζεται σε 14,9 εκατ. ευρώ για νοσοκομειακά προγράμματα και επιδόματα ασθενειών και 16,4 εκατ. ευρώ για καλύψεις Medisy-stem (επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσήλια σε νοσοκομειακά). Η εταιρεία πλήρωσε στις γενικές ασφάλειες, σε σύνολο 46.780 περιπτώσεων, 43,3 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά τον κλάδο αυτοκινήτου, όπου καταβλήθηκαν 37,9 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παρουσιάζει στον κλάδο αυτοκινήτου ικανοποιητικό δείκτη ζημιών (καθαρό, μετά τις αντασφάλειες) της τάξης του 64,9% έναντι 66,4% στο κλείσιμο του 2010, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο διαχειρίστηκε 30 αναγγελίες θανάτων από τροχαία δυστυχήματα. Η δυναμική ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων αποτυπώθηκε και στις αποζημιώσεις, που έφθασαν τα 23,9 εκατ. ευρώ σε σύνολο 25.484 περιπτώσεων με συμβόλαια ζωής και ζημιών, υγείας τύπου Medisystem και συνταξιοδοτικά.

Οι αποζημιώσεις που έχει καταβάλει ο όμιλος της Interame-rican από το 2000 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπολογίζονται περίπου σε 2,7 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή