Επιδότηση ναυπήγησης μεσαίων πλοίων

Επιδότηση ναυπήγησης μεσαίων πλοίων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση της ναυπήγησης μεσαίων πλοίων μέσω ΕΣΠΑ προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε χθες με αντικείμενο την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Επιπλέον, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης κατέθεσε δέσμη τεσσάρων δράσεων που το υπουργείο είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη:

– Διάθεση 100 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

– Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.

– Ενταξη στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ) των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις, ώστε να καλύψουν τις δανειακές τους ανάγκες με ευνοϊκό δανεισμό.

– Ενίσχυση των εργαζομένων, που εργάζονται κυρίως σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 8 εκατ. ευρώ από το Αποθεματικό Απροβλέπτων, για δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί μια διαρκής επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και θα αναλάβει να διερευνήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έτσι ώστε μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει καταθέσει σε συνεργασία με το υπουργείο ολοκληρωμένη πρόταση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπ. Απασχόλησης κ. Κουτρουμάνης, ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης κ. Σ. Ξυνίδης, η ειδική γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Γ. Ζεμπιλιάδου, βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, οι δήμαρχοι Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιώς, των παραγωγικών φορέων και των επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή