Ιστορικό ρεκόρ εξόδου εταιρειών από το Χ.Α.

Ιστορικό ρεκόρ εξόδου εταιρειών από το Χ.Α.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε 12 μήνες καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ διαγραφών, καθώς ήδη δέκα εισηγμένες οδηγήθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία εξόδου από το Χ.Α. έναντι εννέα διαγραφών το 2010. Χθες, ο βασικός μέτοχος της Vivere κ. Κ. Πηλαδάκης γνωστοποίησε στο Χ.Α. ότι μέσω της εταιρείας Goldener Ltd ελέγχει το 97,95% της εισηγμένης και απομένει το 2,05% του μετοχικού κεφαλαίου για να συγκεντρώσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και να διαγραφεί οριστικά από την αγορά.

Εχουν προηγηθεί οι διαγραφές των εξής μετοχών: Folli Follie, Elmec Sport, Δίας Επενδυτική, Interinvest ΑΕΕΧ, Uroline ΑΕΕΧ, Βάρδας, Marfin Egnatia, Vivartia. Μέχρι το τέλος του έτους θα διαγραφεί και η 10η εισηγμένη, που είναι η Crown Hellas, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα απαλλοτριωθούν οι μετοχές που ανήκουν στη Mitica και σε ομάδα μετόχων που ελέγχουν το 14% του μετοχικού κεφαλαίου και αντιδρούν στη δημόσια πρόταση της εισηγμένης.

Το 2010 διεγράφησαν μέσω των υποχρεωτικών δημοσίων προτάσεων οι εξής εισηγμένες: Rainbow (ημερομηνία διαγραφής 3 Φεβρουαρίου), Singular Logic (30 Μαρτίου), Μπενρουμπής (7 Σεπτεμβρίου), ΑΒ Βασιλόπουλος (1η Οκτωβρίου), Εκδόσεις Λυμπέρη (1η Οκτωβρίου), Αγροτική Ασφαλιστική (12 Οκτωβρίου) και Informer (2 Δεκεμβρίου). Το 2009 είχαν διαγραφεί από το Χ.Α. οι μετοχές της Πειραιώς Leasing, του Ρόκα, της Γρηγόρης και της Multirama.

To 2008 το Χ.Α. διέγραψε έξι εισηγμένες (Unisystems, Νεοχημική, Everest, Cosmote, Ελαΐς και Εθνική Ασφαλιστική).

Το 2007 διεγράφησαν επίσης έξι εταιρείες (Notos Com, Alpha Leasing, Φοίνιξ-Μetrolife, Hyatt, Δέλτα Παγωτού και Γερμανός) ενώ το 2005 διεγράφη με δημόσια πρόταση μόνο η Κωτσόβολος που είχε εξαγοραστεί από την Dixons.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή