Εν συντομια

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητικός διαγωνισμός με κάλυψη από την Αllianz

Με την ασφάλιση των μαθητών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς υποστηρίζει και φέτος η Allianz Ελλάδος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» – Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JΑ GRΕΕCΕ).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας, του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Θεωρώντας ότι η «καινοτομία» είναι άμεσα συνυφασμένη με την υγιή ανάπτυξη, αλλά και ειδικότερα με τη δική της παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, η Allianz Ελλάδος θέλησε να αποτελέσει υποστηρικτή μιας προσπάθειας επικεντρωμένης στους επόμενους πρωταγωνιστές της αγοράς, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες τους.

Στόχος του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι, στη διάρκεια ενός σχολικού έτους, οι μαθητές να αναλάβουν συνολικά τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία μιας εικονικής επιχείρησης, με την καθοδήγηση και τη στήριξη στελεχών εταιρειών και επιχειρηματιών.

Vivartia

Ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης αναλαμβάνει τη θέση του οικονομικού διευθυντή του ομίλου Vivartia από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, αντικαθιστώντας την κ. Μαρία Γεώργαλου, η οποία αποχωρεί από την εταιρεία. Ο κ. Ποθουλάκης κατείχε έως σήμερα τη θέση του οικονομικού διευθυντή και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στον Ομιλο Εταιρειών Σφακιανάκη, όπου μάλιστα διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην αναδιάρθρωση του ομίλου. Είναι κάτοχος BSc Economics από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και MBA από το Warwick Business School.

Επεκτείνεται η Αvis

Στον κλάδο της μίσθωσης ελαφρών φορτηγών -έως 3,5 τόνους- εισέρχεται η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Avis, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη ελληνική εταιρεία που εγκαινιάζει αυτή τη δραστηριότητα, ύστερα από την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας.

Με την υπηρεσία μίσθωσης φορτηγών ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους «van 4U» δεν υπάρχει δέσμευση κεφαλαίου και φορολογική επιβάρυνση του μισθωτή, ενώ προβλέπεται σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και 24ωρη οδική βοήθεια. Το νέο διευρυμένο δίκτυο της Avis στην Ελλάδα αποτελείται πάνω από 77 σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων, διαθέτει στόλο 33.000 αυτοκινήτων και στην εταιρεία απασχολούνται 400 εργαζόμενοι. Η εταιρεία Avis ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Τράπεζας Πειραιώς και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1960.

Ο λαχανόκηπος της SCA στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα

Μία πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά υλοποίησε η εταιρεία SCA Hugiene Products, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 25 χρόνια, κατέχοντας την πρώτη θέση στα είδη χαρτικών. Σε συνεργασία με το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα και μέσω των προϊόντων Libero, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία λαχανόκηπου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, με χρήματα που προήλθαν από το περυσινό Libero Day. Υπό την καθοδήγηση του κηπουρού της εταιρείας και με τη βοήθεια των εργαζομένων της SCA, τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο φύτεψαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο λαχανικά, για τα οποία θα έχουν την αποκλειστική φροντίδα για τους επόμενους μήνες. Η SCA κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 80 εκατ. ευρώ το 2010 στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί συνολικά 80 εργαζόμενους.

Καμπανάκι Ε.Ε. για μη εναρμόνιση επικοινωνιών

Τη διαδικασία προσφυγής κατά 20 κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι προσφυγές αφορούν καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση της νέας νομοθεσίας για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες στο εθνικό δίκαιο του κάθε κράτους-μέλους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρείχε περιθώριο για την εναρμόνιση των νομοθεσιών μέχρι 25 Μαΐου 2011, αλλά μόνον 7 κράτη-μέλη τήρησαν το σχετικό χρονοδιάγραμμα (Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Σουηδία και Βρετανία). Τώρα η Επιτροπή κινείται κατά των χωρών που δεν εναρμόνισαν τη νομοθεσία τους, απευθύνοντας προειδοποιητικές επιστολές. Τα κράτη-μέλη, παραλήπτες των σχετικών επιστολών, οφείλουν να απαντήσουν εντός δύο μηνών. Αν δεν λάβει απάντηση, ή αν κρίνει ότι η απάντηση δεν είναι ικανοποιητική, η Επιτροπή θ’ απευθύνει αίτημα «αιτιολογημένης γνώμης» και, τελικά, αν δεν υπάρξει εκ νέου συμμόρφωση, να παραπέμψει το ζήτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι νέες κοινοτικές ρυθμίσεις παρέχουν στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές νέα δικαιώματα όσον αφορά τα τηλέφωνα, τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή