Λύση για επανέναρξη εργασιών αναζητούν Δημόσιο – Ολυμπία Οδός

Λύση για επανέναρξη εργασιών αναζητούν Δημόσιο – Ολυμπία Οδός

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιώσιμη λύση για την επανέναρξη των εργασιών σε έναν από τους μεγαλύτερους υπό κατασκευή οδικούς άξονες αναζητούν το ελληνικό Δημόσιο και η ανάδοχος κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, σε συνεργασία και με τις τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο. Οι δύο πλευρές μονόγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο ορίζει τη διαδικασία για τον εντοπισμό, τον ποσοτικό προσδιορισμό και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το έργο. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα), μήκους 365 χλμ., που κατασκευάζεται από τους ομίλους Vinci (29,9%), Hochtief (17%), Ακτωρ Παραχωρήσεις (17%), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (17%), J&Ρ-Αβαξ (17%) και ΑΘΗΝΑ (2,1%).

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ολυμπία Οδός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί σωρεία συναντήσεων, τόσο με εκπροσώπους του Δημοσίου όσο και των δανειστών, αποφέροντας σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον εντοπισμό και την πιστοποίηση των προβλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι οι σημαντικές καθυστερήσεις, που έχουν επηρεάσει την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων του νέου αυτοκινητόδρομου, καθώς και η παρατηρούμενη κατά 20% έως 30% πτώση στην κυκλοφορία, οδήγησαν τους δανειστές τον Νοέμβριο 2010 στην προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την εξισορρόπηση των πηγών και της χρήσης των κονδυλίων κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ελλείμματος χρηματοδότησης, η εταιρεία έπρεπε να εφαρμόσει αρχικά ένα πιο αργό ρυθμό κατασκευής και, πρόσφατα, να λάβει την απόφαση να αναστείλει προσωρινά την πλειοψηφία των έργων, προκειμένου να δοθεί χρόνος για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, να διασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων ασφαλείας, τις καθημερινές υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και να αποφευχθεί μια αδυναμία αποπληρωμής των δανείων που έχει συνάψει η εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή