Με premium η δημόσια πρόταση της Emporiki

Με premium η δημόσια πρόταση της Emporiki

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλότερα του τιμήματος ανταλλαγής της δημόσιας πρότασης για την Emporiki Bank προσδιόρισε το εύλογο εύρος τιμών η HSBC στην έκθεσή της ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σχετικά με την υποβληθείσα Προαιρετική Δημόσια Πρόταση της Credit Agricole. Ειδικότερα, η HSBC προσδιόρισε το εύρος τιμών μεταξύ 1,2 έως 1,5 ευρώ, ενώ το τίμημα ανταλλαγής που προσέφερε η Credit Agricole ανέρχεται στο 1,76 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης ολοκληρώνεται το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης 27 Ιουλίου. Δεδομένου ότι η Credit Agricole κατέχει ήδη ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των μετοχών της Εmporiki Bank, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου. Μετά τη λήξη της Δημόσιας Πρότασης και την ολοκλήρωση του δικαιώματος εξαγοράς, η Credit Agricole θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της Εmporiki Bank από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για την 10η εισηγμένη που θα διαγραφεί εντός του 2011. Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου, οι καθαρές ζημίες του ομίλου της Emporiki Bank ανήλθαν στα 160,1 εκατ. ευρώ από 209,3 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2010. Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα καθαρά έσοδα από τραπεζικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 4,2% στα 196,6 εκατ. ευρώ. Για το α΄ τρίμηνο του 2011, ο δείκτης εξόδων/εσόδων διαμορφώθηκε στο 67,5%.

Σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2010, τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2011 αντανακλούν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό τα καθαρά έσοδα της τράπεζας παρουσιάζονται μειωμένα κατά 5,3% και οι Καθαρές Ζημίες αυξημένες κατά 25%. Ωστόσο, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της υιοθέτησης μέτρων συγκράτησης των εξόδων, που περιόρισαν σημαντικά τις επαναλαμβανόμενες γενικές και διαχειριστικές δαπάνες, έξοδα προσωπικού και λοιπά έξοδα. Μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους μετασχηματισμού, η μείωση των λειτουργικών δαπανών έφτασε στο 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή