ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση Premium Economy από την Olympic Αir

Μια νέα υπηρεσία παρουσιάζει η Olympic Air στους επιβάτες της, που περιλαμβάνει νέα κατηγορία θέσης. Πρόκειται για την Premium Economy, που συνδυάζει τις ανέσεις και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των προνομιούχων θέσεων, χωρίς όμως να επιβαρύνει σημαντικά την αξία των ναύλων. Η Premium Economy διατίθεται στα αεροσκάφη Bombardier Q400 και είναι μοναδική, συνδυάζοντας 5 κορυφαίες παροχές με προνομιακά χαμηλή τιμή. Οι επιβάτες της Premium Economy κάθονται σε διακριτό χώρο στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, που ξεχωρίζει χάρη στα νέα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και την κουρτίνα που την χωρίζει από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Παράλληλα παρέχονται ειδικά προνόμια σε όλη τη διαδικασία της επιβίβασης, συντομεύοντας τον χρόνο που απαιτείται μέχρι να φτάσουν στο αεροσκάφος. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία του check-in σε αποκλειστικό counter, στα αεροδρόμια. Παράλληλα, κερδίζουν προτεραιότητα για τις διαδικασίες ελέγχου του αεροδρομίου Αθηνών (το λεγόμενο fast lane), περιορίζοντας σημαντικά τον χρόνο επιβίβασης. Οι επιβάτες της Premium Economy κερδίζουν, μεταξύ άλλων, πρόσβαση στα CIP Lounges της Olympic Air στα οποία μπορούν να παραμείνουν μέχρι την αναχώρηση της πτήσης τους.

Ο τζίρος του εμπορικού κέντρου AVENU, τον Ιούνιο του 2011 παρέμεινε σταθερός σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου 2010, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την αγορά. Επίσης, η πληρότητα του εμπορικού κέντρου φτάνει το 96%. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ποιότητα, η σωστή εξυπηρέτηση, η εύκολη πρόσβαση, το δωρεάν πάρκινγκ, η ποικιλία των προσιτών επιλογών, δίνουν την απαραίτητη διάθεση που χρειάζεται ο καταναλωτής για να αισθάνεται ασφάλεια και ευχαρίστηση όταν πραγματοποιεί τις αγορές του.

Τρία συμβόλαια 25 εκατ. ευρώ

Την υπογραφή τριών συμβολαίων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή συνολικού ύψους 25.000.000 δολαρίων για ηλεκτρο-οπτικά προϊόντα και εφαρμογές μικροηλεκτρονικής πέτυχε η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας «ΘΕΩΝ Αισθητήρες». Τα συμβόλαια αφορούσαν σε:

– Νέο μονόκυαλο νυκτερινής όρασης με την ενεργοποίηση από το σουηδικό υπ. Αμυνας του πρώτου μέρους της παραγγελίας που προβλέπει η συμφωνία-πλαίσιο που υπεγράφη.

Το υπ. Αμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού μονόκυαλων καθώς και διοπτρών νυκτερινής όρασης από την εταιρεία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέθεσε στη «ΘΕΩΝ Αισθητήρες», σε συνεργασία με τη γαλλική Thales Alenia Space, την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.

Στα 64,4 εκατ. προβλέπονται τα κέρδη του ΔΕΣΦΑ το 2011

Στα 51,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στο πρώτο εξάμηνο του 2011, επίδοση που προσεγγίζει τη συνολική κερδοφορία του 2010 (ήταν 52,7 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ, η κερδοφορία είναι απόρροια της λειτουργίας της απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου, της πολιτικής ορθολογικής διαχείρισης της εταιρείας και της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος και οφείλεται τόσο στην αύξηση των εσόδων όσο και στη μείωση των εξόδων της εταιρείας. Η εταιρεία προβλέπει ότι ο στόχος του προϋπολογισμού του 2011 για προ φόρων κέρδη στο επίπεδο των 64,4 εκατ. ευρώ, θα ξεπερασθεί καθώς ο στόχος αυτός στο πρώτο εξάμηνο του 2011 καλύφθηκε σχεδόν κατά 80%.

Ο ΔΕΣΦΑ, προς το παρόν θυγατρική της ΔΕΠΑ, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, θα πουληθεί το 31% των μετοχών ώς το τέλος του χρόνου.

Το στρατηγικό σχέδιο εφαρμόζεται πιστά

Την καθιερωμένη, ετησίως, επίσκεψη στην Interamerican πραγματοποίησε πρόσφατα ο Willem van Duin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου Eureko. Στο πλαίσιο της αναφοράς και του διαλόγου επί των βασικών στρατηγικών κατευθύνσεων, ο κ. van Duin είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας. Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η σταθερή εμπιστοσύνη και υποστήριξη που παρέχει η Eureko στην Interamerican, μέσα από τη διαπίστωση ότι η εταιρεία εφαρμόζει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιό της, βασιζόμενη στην ομαδικότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση και στις πωλήσεις. Οπως τόνισε ο W. van Duin, ο ευρωπαϊκός όμιλος προσβλέπει στην ισχυρή θέση των θυγατρικών εταιρειών του Interamerican, Eureko Sigorta και Oranta στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρωσία αντίστοιχα κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες ο όμιλος έχει παρουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή