Αναδιάρθρωση του «Φιλοκτήτη»

Αναδιάρθρωση του «Φιλοκτήτη»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων (ΚΑΑ) «Φιλοκτήτης» προκειμένου να αντιστρέψει τη ζημιογόνο τροχιά του, προωθεί το Ιασώ. Παράλληλα, στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο του Ιασώ για την αύξηση κεφαλαίου, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Από τα αντληθέντα κεφάλαια, τα 7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων δανείων και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί υπό μορφή δανείου στον «Φιλοκτήτη». Υπενθυμίζεται ότι το Ιασώ ελέγχει μέσω θυγατρικής του το 70% των μετοχών του «Φιλοκτήτη».

Στα άμεσα σχέδια που θα συμβάλλουν στην αντιστροφή της ζημιογόνου τροχιάς του ΚΑΑ, περιλαμβάνεται η ενίσχυση των υπηρεσιών του στους εξωτερικούς ασθενείς και η παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης για παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, τομέας στον οποίο υστερεί η Ελλάδα. «Για την επίτευξη αυτών των στόχων, ο Φιλοκτήτης θα χωριστεί σε κλινικές, η καθεμιά εκ των οποίων θα εξειδικεύεται σε κάποιον τομέα, ώστε να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και σε τομείς που δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσία», αναφέρει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του Ιασώ, κ. Πασχάλης Μπουχώρης. Τέλος, στο β΄ εξάμηνο τα μεικτά ενοποιημένα κέρδη ανήλθαν στα 4,74 εκατ. ευρώ από 4,53 εκατ. πέρυσι, ενώ σε επίπεδο εταιρείας τα κέρδη μετά τους φόρους έφθασαν στα 2,23 εκατ. ευρώ από 0,54 εκατ. ευρώ του 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή