Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της MetLife Alico το 2010

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της MetLife Alico το 2010

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 307,1 εκατ. ευρώ έναντι 296,2 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος ανήλθε ο κύκλος εργασιών της MetLife Alico, ενώ τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 15,8 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το 2009. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διευρύνθηκε, φθάνοντας στο 13,3%, έναντι 12,3% κατά το 2009, κατατάσσοντας τη MetLife Alico στη δεύτερη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής.

Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας ανήλθε σε 1,34 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια, με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία προς την αρμόδια Εποπτική Αρχή, είναι τριπλάσια από το απαιτούμενο από τον νόμο περιθώριο φερεγγυότητας, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 316%. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της MetLife Alico, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, «η οικονομική ευρωστία και η υψηλή φερεγγυότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα υπηρεσιών και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της εταιρείας έχουν κατακτήσει και την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου».

Σήμερα 1.400 εταιρείες με 380.000 εργαζόμενους, δηλαδή 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις και ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας, έχουν επιλέξει να ασφαλίσουν το προσωπικό τους στη MetLife Alico Ελλάδος. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια που εξυπηρετούν τις συνταξιοδοτικές παροχές των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ξεπερνούν σήμερα τα 640 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που εξαγοράστηκε το 2010 από τον αμερικανικό όμιλο MetLife, ακολουθεί σταθερή αναπτυξιακή πορεία κατά την τελευταία τριετία, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο πρώην βασικός μέτοχος AIG, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Σημειώνεται ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον είναι η μόνη εταιρεία μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής, που παρουσιάζει διαρκή αύξηση τζίρου, που ανήλθε στα 38 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τριετίας και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεριδίου κατά 24,3%.

Την ίδια περίοδο η εταιρεία ανταποκρίθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε 468.000 περιπτώσεις αποζημίωσης, ενώ οι ασφαλισμένοι της MetLife Alico εισέπραξαν το 2010 περισσότερα από 14,7 εκατ. ευρώ με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή