Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα

Αυξημένες συναλλαγές

Πλησίασαν το 1 εκατομμύριο τα τεμάχια της Εθνικής Τράπεζας που άλλαξαν χέρια την εβδομάδα αυτή. Οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους της τράπεζας έγιναν σε ένα χρηματιστηριακό περιβάλλον όπου οι επενδυτές εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους απέναντι σε όλον τον τραπεζικό κλάδο, ατμομηχανή του οποίου είναι παραδοσιακά η Εθνική. Αυτή η διάθεση του επενδυτικού κοινού αποτυπώθηκε και στις αποδόσεις της μετοχής, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε καταγράφοντας απώλειες 11,4%.

Μέτκα

Κέρδη 6%

Εβδομαδιαία κέρδη 6% σημείωσε ο τίτλος της Μέτκα. Η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο της ενέργειας, προχωρώντας στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και κατασκευής και εκμετάλλευσης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αναμένει κερδοφορία στη φετινή χρήση, εξαιτίας της αυξημένης δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό, παράγων που τη βοηθά να καλύπτει τις απώλειες από την ελληνική αγορά.

Υγεία

Απώλειες 8,1%

Η μετοχή του Υγεία κατέγραψε απώλειες 8,1%, ενώ μειωμένη είναι και η συναλλακτική δραστηριότητα του τίτλου, επηρεαζόμενη από την οικονομική κρίση που πλήττει και τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Η επέκτασή του εκτός των ελληνικών συνόρων αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη διοίκηση, ωστόσο στην παρούσα φάση έχουν παγώσει όλες οι σχετικές επενδύσεις. Ο όμιλος έχει παρουσία σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Αλβανία και Κύπρο. Λειτουργεί 6 νοσοκομεία με 1.400 κλίνες συνολικά και απασχολεί 4.500 εργαζομένους.

Φουρλής

Ενίσχυση 3,6%

Εμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου στο εξωτερικό δίνει η διοίκηση της Φουρλής, η οποία προβλέπει ότι έως το 2015 το 50% της λειτουργικής κερδοφορίας της θα προέρχεται από τις αγορές της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Εφέτος θα εγκαινιάσει το νέο ΙΚΕΑ στη Σόφια, θα αναλάβει δίκτυο 20 καταστημάτων Intersport στην Τουρκία και θα δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα New Look στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 3,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή