Chipita και EFG Eurobank συνδράμουν τη «Νίκας»

Chipita και EFG Eurobank συνδράμουν τη «Νίκας»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεντρικό ρόλο στη βιομηχανία αλλαντικών «Νίκας» αποκτά ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς η εταιρεία της οποίας ηγείται, η Chipita, προτίθεται να αναλάβει ομολογίες συνολικής αξίας 5,4 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι πάνω από το 50% του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 10 εκατ. ευρώ που θα εκδώσει η «Νίκας». Η EFG Eurobank Ergasias A. E., η οποία ήδη κατέχει το 11,9% της «Νίκας» προτίθεται επίσης να συμμετάσχει στο δάνειο με την ανάληψη ομολογιών συνολικής αξίας 3,6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν ισόποσες οφειλές της εταιρείας προς αυτήν, από υφιστάμενο βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Στο δάνειο θα συμμετέχει και η οικογένεια Ρέστη μέσω εταιρείας συμφερόντων της με την ανάληψη ομολογιών συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ. Η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, η οποία αποφασίστηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Νίκας, θα τεθεί υπό την έγκριση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20/5/2011 το Δ. Σ. είχε αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανετράπη, καθώς ο βασικός μέτοχος, η εταιρεία GCI Food Εnterprises Limited (συμφερόντων Αγγ. Πλακόπητα), κατέχουσα το 67,48% του μετοχικού κεφαλαίου της «Νίκας», εκδήλωσε την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι με την παροχή ρευστότητας 10.000.000 ευρώ η εταιρεία θα καταφέρει να υλοποιήσει το επιχειρησιακό της πλάνο, με κύριους στόχους την αύξηση του μεριδίου της στα επώνυμα αλλαντικά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, την ενίσχυση της διαφημιστικής της παρουσίας και την επέκταση του δικτύου διανομής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή