Κέρδη έναντι ζημιών για Eurobank Properties

Κέρδη έναντι ζημιών για Eurobank Properties

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γραφείων, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Eurobank Properties εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ζημιών ύψους 3,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση της κερδοφορίας ήταν αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης του φόρου εισοδήματος από 5,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, σε 1 εκατ. ευρώ φέτος, καθώς τα περσινά αποτελέσματα είχαν επιβαρυνθεί με πρόβλεψη για έκτακτη εισφορά της τάξεως των 4,3 εκατ. ευρώ. Εάν είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πρόβλεψη και φέτος, τότε τα αποτελέσματα θα είχαν επιβαρυνθεί με 1,8 εκατ. ευρώ περίπου.

Ενας πρόσθετος λόγος ήταν ο περιορισμός των ζημιών από την αναπροσαρμογή του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties στις εύλογες αξίες, καθώς κατά το φετινό εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 11,83 εκατ. ευρώ, έναντι 18,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Επιπλέον, θετικά στην κερδοφορία επέδρασε και η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία ανήλθε στα 21 εκατ. ευρώ έναντι 20,6 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη μικρή άνοδο των εσόδων από ενοίκια σε 22,2 εκατ. ευρώ, από 22 εκατ. ευρώ (+0,7%), αλλά και στη σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών στα 2,73 εκατ., έναντι 3,41 εκατ., ως απόρροια της συνεχιζόμενης προσπάθειας μείωσης και εξορθολογισμού του κόστους που ακολουθεί η εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή