Απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης

Απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων ανοίγει για τους εργαζομένους της εφημερίδας «Απογευματινή» η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που απέρριψε το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η ιδιοκτησία της εφημερίδας επιχειρώντας με την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης να αποφυγει την καταβολή των χρεών της στους πιστωτές. Ωστόσο, οι περισσότεροι πιστωτές και κυρίως οι εργαζόμενοι κατά τη συζήτηση της αίτησης τον περασμένο Απρίλιο εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι με τις ενέργειες του βασικού μετόχου της εταιρείας κ. Κ. Σαραντόπουλου. Πρόσθετη παράμβαση υπέρ των εργαζομένων είχαν κανει τότε η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΙΕΑ και η ΕΤΙΠΤΑ. Οπως προκύπτει από την απόφαση, το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς εργαζομένων και πιστωτών, κρίνοντας ότι η εταιρεία είναι «βιώσιμη» και ως εκ τούτου καλείται να εκπληρώσει τις οφειλές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή