Συμφωνία της Nutriart με τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση

Συμφωνία της Nutriart με τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική κατάληξη, όπως άλλωστε προαναγγέλθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Nutriart (πρώην Κατσέλης), είχε η πολύμηνη διαπραγμάτευση της εταιρείας με τις 14 πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της και τη νέα χρηματοδότησή της.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Nutriart η σχετική συμφωνία υπεγράφη και περιλαμβάνει: α) την παροχή νέας χρηματοδότησης έως το ύψος των 15 εκατ. ευρώ η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τράπεζες και το βασικό μέτοχο της Nutriart (Tinola Holdings) και β) τη μετατροπή των υπαρχόντων δανείων σε μακροπρόθεσμα. Ο σημερινός δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται σε 102 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τη χρηματο-οικονομική αναδιάρθρωση της Nutriart είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα η Nutriart θα ξεκινήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου, βασικοί πυλώνες του οποίου είναι η ολοκλήρωση της λειτουργικής της αναδιάρθρωσης και η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της Nutriart κ. Μιχάλης Οικονομάκης τη χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο μήνυμα» για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή