ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία της Nutriart με τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση

Θετική κατάληξη, όπως άλλωστε προαναγγέλθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Nutriart (πρώην Κατσέλης), είχε η πολύμηνη διαπραγμάτευση της εταιρείας με τις 14 πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της και τη νέα χρηματοδότησή της.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Nutriart η σχετική συμφωνία υπεγράφη και περιλαμβάνει: α) την παροχή νέας χρηματοδότησης έως το ύψος των 15 εκατ. ευρώ η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τράπεζες και το βασικό μέτοχο της Nutriart (Tinola Holdings) και β) τη μετατροπή των υπαρχόντων δανείων σε μακροπρόθεσμα. Ο σημερινός δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται σε 102 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τη χρηματο-οικονομική αναδιάρθρωση της Nutriart είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα η Nutriart θα ξεκινήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου, βασικοί πυλώνες του οποίου είναι η ολοκλήρωση της λειτουργικής της αναδιάρθρωσης και η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της Nutriart κ. Μιχάλης Οικονομάκης τη χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο μήνυμα» για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.