Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FG Εurope

Αυξημένο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρουσίασε στη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή της FG Europe, με την εμπορευσιμότητά της να παρουσιάζει αύξηση 13,8%.

Η εταιρεία πέτυχε αύξηση των μεγεθών της στο πρώτο εξάμηνο αλλά και αύξηση των εξαγωγών της κατά 39,2%. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 3,24 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 39,2%. Επίσης, οι συνολικές εξαμηνιαίες πωλήσεις της παρουσίασαν άνοδο 12,5%.

Τιτάν

Ισχυρή αντίσταση στην καθίζηση της χρηματιστηριακής αγοράς παρουσίασε η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, καθώς απώλεσε μόλις το 2,3% των κερδών της. Ο εισηγμένος βιομηχανικός όμιλος συγκαταλέγεται μεταξύ των λίγων εταιρειών της ελληνικής αγοράς που διατηρεί αυξημένη ρευστότητα, η οποία ξεπερνά τα 86 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της στο εξωτερικό, γεγονός που την οχυρώνει από τη μεγάλη συρρίκνωση του οικοδομικού κλάδου στην Ελλάδα.

Ελλάκτωρ

Βυθίστηκε κατά 20,7% σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή της Ελλάκτωρ. Οι ισχυρές ρευστοποιήσεις αποδίδονται μεταξύ άλλων στη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στην αντίστοιχη μείωση του αριθμού των νέων έργων που δημοπρατούνται. Επίσης, στα έργα Παραχώρησης του ομίλου (π.χ. Ελευσίνα – Κόρινθος -Πάτρα) παρατηρείται πτώση της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της κρίσης, με αποτέλεσμα οι δανείστριες τράπεζες να αναστείλουν τη χρηματοδότηση σε κάποια από αυτά.

Coca-Cola

Μεταξύ των επτά επιχειρήσεων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που έδειξαν ισχυρότερη αντίσταση στην πτώση ήταν η μετοχή της Coca-Cola Τρία Εψιλον.

Η εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο του έτους πέτυχε αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 3% λόγω της θετικής πορείας της στις αναπτυσσόμενες και στις αναδυόμενες αγορές. Από τις κατηγορίες προϊόντων αυξημένες κατά 6% ήταν οι πωλήσεις των ανθρακούχων αναψυκτικών και κατά 4,1% των ενεργειακών ποτών 41%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή