Μάχη μεριδίων στα ηλεκτρικά

Μάχη μεριδίων στα ηλεκτρικά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων του πραγματοποιεί ο συνεταιρισμός ηλεκτρικών συσκευών Best Electric, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία Indesit επιχειρεί να λανσάρει εκ νέου η σειρά λευκών συσκευών Hot Point. Από την άλλη πλευρά, η Εικόνα Ηχος κλείνει συνεχώς καταστήματα.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται με ένα και μοναδικό γνώμονα: τη συγκράτηση δυνάμεων, την αύξησή τους, όπου είναι δυνατόν και την αναδιοργάνωση του κλάδου, μέσα σε έναν οξύτατο ανταγωνισμό. Αν δει κανείς τις κινήσεις των μικρότερων παικτών του κλάδου, μερικοί εκ των οποίων δυναμώνουν -υπό τη σκιά των μεγάλων πολυεθνικών-, ενώ άλλοι χάνουν μερίδια και μέλη, μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί μικρή αλυσίδα καταστημάτων (τα στοιχεία της οποίας έχει η «Κ») που ενώ αριθμεί ελάχιστα καταστήματα, «φέσωσε» τους προμηθευτές της με μερικά εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά, μεταξύ των συνεταιρισμών που ενδυναμώνουν τη θέση τους είναι η Best Electric, η οποία σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών αύξησε το δίκτυό της κατά τουλάχιστον 10 καταστήματα. Την ίδια στιγμή, ο βορειοελλαδίτικος συνεταιρισμός Welcome διαθέτει 19 καταστήματά όπου διατίθενται οικιακές συσκευές, συστήματα ήχου και εικόνας, κλιματιστικά, συσκευές πληροφορικής, αλλά και οργανωμένο after sales service.

«Τα καταστήματα αυτά δεν αποτελούν καινούργια παρουσία στην ήδη κορεσμένη αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς προέκυψαν από την «ανακύκλωση» επιχειρήσεων που ανήκαν ήδη σε ένα συνεταιριστικό σχήμα και πλέον βρίσκονται σε ένα άλλο», εξηγεί έμπειρος αναλυτής της αγοράς. Αντιθέτως, η Εικόνα Ηχος κλείνει καταστήματα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου πωλήσεων και της περιστολής των δαπανών. Τέλος, η Indesit, αποσκοπώντας στην απόσπαση μεριδίων, δίνει έμφαση στην προώθηση του σήματος Ηot Point, που αποτελεί τη μετονομασία των λευκών συσκευών Ariston, τις οποίες προηγουμένως διέθετε ο Φουρλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή