ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Wind ενισχύει το δίκτυο στα νησιά

Μέτρα για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης του Αυγούστου στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει λάβει η Wind. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της εταιρείας, η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες -ιδιαίτερα τον Αύγουστο- κατά 65%, με αποκορύφωμα τις Κυκλάδες όπου η αύξηση αυτή θα αγγίξει το 250%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το δίκτυο της Wind είναι έτοιμο να υποστηρίξει και τον αυξημένο αριθμό χρηστών από άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίοι είναι αυξημένοι κατά 900% σε σύγκριση με τους χειμερινούς μήνες.

Για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης η Wind προχώρησε στην απαιτούμενη διαστασιοποίηση του δικτύου της, αλλά και στην αναβάθμιση της χωρητικότητας σε σταθμούς βάσης τοπικά, οι οποίοι καλύπτουν σημεία μεγάλης ζήτησης τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε υπηρεσίες δεδομένων.

Η Wind έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και στις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών, ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 480 σταθμοί.