Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΤΑΝ

Παρά τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, η μετοχή της μεγαλύτερης εγχώριας τσιμεντοβιομηχανίας διατήρησε σε αξιοπρεπή επίπεδα την εμπορευσιμότητά της αφού ο τίτλος συγκαταλέγεται σε εγχώρια και διεθνή χαρτοφυλάκια. Ειδικότερα πάνω από 120.000 μετοχές άλλαξαν χέρια στις 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας, ενώ συνεχίστηκαν οι αγορές μετοχών από τα στελέχη της διοίκησης. Στόχος του Τιτάνα είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας για να αντισταθμίσει την καθίζηση της εγχώριας κατανάλωσης.

Frigoglass

Στους πρωταγωνιστές της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν η θυγατρική του ομίλου της Coca Cola. H Frigoglass παρουσίασε εβδομαδιαία άνοδο 5,28% παρά το αρνητικό κλίμα στην εγχώρια αγορά. Από τις πιo εξωστρεφείς επιχειρήσεις η Frigoglass δραστηριοποιείται στις 4 από τις 5 ηπείρους στον κλάδο των επαγγελματικών ψυγείων. Τα ξένα funds παρακολουθούν κυρίως τους 16 εξαγωγικούς ομίλους του Χ.Α. καθώς είναι οι εταιρείες εκείνες που έχουν τους μικρότερους κραδασμούς από την ύφεση.

ΕΧΑΕ

Ηπιες ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, καθώς οι απώλειες ανήλθαν σε ποσοστό 2,36%. Η διοίκηση της μητρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών προετοιμάζεται για το road show (οδοιπορικό παρουσιάσεων) στο Λονδίνο για 6η διαδοχική χρονιά στις εγκαταστάσεις του πρακτορείου Bloomberg. Το ενδιαφέρον των εισηγμένων είναι αυξημένο, καθώς περίπου 30 εταιρείες της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συμμετέχουν το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Σαράντης

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελούν το πεδίο ανάπτυξης για τον όμιλο Σαράντη, καθώς τον Ιούλιο πραγματοποίησε την εξαγορά ουγγρικής εταιρείας. Η μετοχή της εισηγμένης εμφάνισε μικρά εβδομαδιαία κέρδη 3,33%, καθώς παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία που έχει ρίξει όλο το βάρος στις βαλκανικές αγορές.

Η εξαγορά της ουγγρικής επιχείρησης θα προσδώσει σημαντικές συνέργειες στον ελληνικό όμιλο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου ο όμιλος Σαράντη διατηρεί εξαγωγική δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή