«Δώστε και σώστε», λένε τώρα οι ακτοπλόοι

«Δώστε και σώστε», λένε τώρα οι ακτοπλόοι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνουν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, αν δεν υπάρξει αύξηση στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών. Η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου φέρνει σε αδιέξοδο τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και πλέον για πολλές εξ αυτών είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς που θα γίνουν για την κάλυψη των δρομολογίων προς τα μικρά νησιά για την περίοδο Οκτώβριος 2011 – Νοέμβριος 2012.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, το τρέχον ύψος των επιδοτήσεων δεν καλύπτει καν το λειτουργικό κόστος, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «για κέρδος δεν γίνεται καν συζήτηση». Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι εταιρείες, για λόγους οικονομίας, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις δρομολογίων ή ακόμη και να δρομολογήσουν παλαιότερα σκάφη, με μικρότερο κόστος, στέλνοντας τα σύγχρονα πλοία τους σε αγορές όπου θα πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το 2010 οι επιδοτήσεις διαμορφώθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ζητούν την αύξησή τους στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή