Κλείνουν 77 OTE Shops στο πλαίσιο περικοπών του ομίλου

Κλείνουν 77 OTE Shops στο πλαίσιο περικοπών του ομίλου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλείσιμο 77 καταστημάτων OTE Shops και 61 σημείων εξυπηρέτησης (shop in a shop) προχωρά ο ΟΤΕ. Η σχετική απόφαση έχει ημερομηνία εφαρμογής 30 Σεπτεμβρίου 2011 και συγκαταλέγεται στα μέτρα περικοπής του λειτουργικού κόστους της μητρικής εταιρείας. Το κλείσιμο των καταστημάτων επηρεάζει περίπου 300 εργαζομένους, από τους οποίους ο ΟΤΕ θα ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας εντός του ομίλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε εσωτερική ενημέρωση που διανεμήθηκε χθες στο προσωπικό του οργανισμού, ο ΟΤΕ για τη βελτίωση της λειτουργίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δικτύων πωλήσεων του ομίλου, έκρινε σκόπιμη τη διακοπή λειτουργίας 77 καταστημάτων και 61 σημείων εξυπηρέτησης ΟΤΕ, λόγω της χαμηλής εμπορικής δραστηριότητάς τους. «Η εξυπηρέτηση των πελατών μας στις αντίστοιχες περιοχές θα συνεχίσει να παρέχεται απρόσκοπτα τόσο από τα πλησιέστερα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ όσο και από το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ΟΤΕ 13888», ανέφερε η σχετική ενημέρωση προς το προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η σχετική απόφαση επηρεάζει περίπου 300 εργαζόμενους που θα απασχοληθούν είτε σε άλλα καταστήματα είτε σε άλλες δραστηριότητες συναφείς με την ειδικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και τον ισχύοντα κανονισμό μεταθετότητας. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία έχει εκπονήσει διάφορα σενάρια τα οποία ζήτησε να συζητήσει την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου με τη διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η απόφαση, όμως, που γνωστοποιήθηκε χθες και στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ οδήγησε σε ναυάγιο την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να συζητηθεί η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) για τα έτη 2010-11. Η πλευρά των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ χαρακτήρισε «αδόκιμη» τη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΤΕ, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν συμφωνήσει το θέμα της αναδιοργάνωσης των ΟΤΕ Shops να γίνει σε πλαίσιο συναπόφασης. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι, με αφορμή το κλείσιμο των καταστημάτων που ήδη έχει ανακοινωθεί από τις 11 Ιουλίου 2011, δυναμιτίζουν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της ΕΣΣΕ. «Στη σημερινή (σ. σ. χθεσινή) συνάντηση αναμενόταν ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ θα κατέθετε τις προτάσεις της για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας σε απάντηση της πρότασης της διοίκησης για μείωση του ωραρίου με αντίστοιχη μείωση μισθού και πάγωμα των ωριμάνσεων. Αντ’ αυτού, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με πρόσχημα διαδικαστικά θέματα για τα καταστήματα, αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις χωρίς να καταθέσει κάποια πρόταση. Η διορία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη ΕΣΣΕ παραμένει το τέλος Αυγούστου», ανέφερε στέλεχος της διοίκησης του οργανισμού.

Σύμφωνα με παράγοντες του ΟΤΕ, η μείωση του μισθολογικού κόστους είναι ο σημαντικότερος παράγοντας μείωσης του λειτουργικού κόστους που θα οδηγήσει σε μείωση των ρυθμιζόμενων (βάσει του κόστους από την ΕΕΤΤ) λιανικών χρεώσεων του οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή