Μειοδότης η JP Αβαξ σε διαγωνισμό της ΔΕΗ

Μειοδότης η JP Αβαξ σε διαγωνισμό της ΔΕΗ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την J&P Αβαξ υποβλήθηκε η πλέον συμφέρουσα προσφορά για το φωτοβολταϊκό 50 MW που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Αρκαδικός Ηλιος 1 (39 MW) και Αρκαδικός Ηλιος 2 (11 MW) στη Μεγαλόπολη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών έγινε χθες και το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα προσέφερε η εταιρεία J&P ABAX. H ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε ύψος τιμήματος, ούτε κάνει λόγο για ανάδειξη μειοδότη. Υπενθυμίζεται ότι προσφορές στον διαγωνισμό εκτός της J&P ABAX, είχαν υποβάλει οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΒΙΟΣΑΡ Α.Ε. και Κ/Ξ INTRAKAT – FCC CONSTRUCTIONS S.A. – ESPELSA. Με βάση την προκήρυξη, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι, και η σύμβαση περιλαμβάνει την πενταετή συντήρηση καθώς και την κατασκευή υποσταθμού, την προμήθεια μετασχηματιστών, την προμήθεια των πάνελ, τους μετατροπείς κλπ. Το φ/β πάρκο της Μεγαλόπολης θα τεθεί σε λειτουργία σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη των έργων. Το έργο συνολικής ισχύος 50 MWp αναμένεται να παράγει 65.000 MWh τον χρόνο, που ισοδυναμεί με το 42% των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών του νομού Αρκαδίας. Σε εμπορική λειτουργία θα τεθεί σε 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ στη φάση κατασκευής θα δημιουργηθούν 150 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία 30 μόνιμες θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή