Στα 3,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΛΠ κατά το α΄ εξάμηνο

Στα 3,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΛΠ κατά το α΄ εξάμηνο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ μετά φόρους εμφανίζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α. Ε.) κατά τη διάρκεια του πρώτου 6μήνου του 2011 έναντι κερδών 1,64 εκατ. ευρώ, μετά φόρων, την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Στην 6μηνιαία έκθεση προς το Δ. Σ. του Οργανισμού, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι τα σημαντικότερα γεγονότα του πρώτου 6μήνου του 2011 που επηρέασαν την πορεία του, ήταν:

– Η ένταξη στο νέο Car Terminal ανενεργών χώρων 145.000 τ. μ., μήκους κρηπιδωμάτων 1.167μ. και χωρητικότητας θέσεων στάθμευσης 7.000 αυτοκινήτων, μεγέθη τα οποία καθιστούν το Car Terminal του Πειραιά το σημαντικότερο διεθνές λιμάνι διακίνησης αυτοκινήτων transit της Μεσογείου.

– Η επίλυση με φιλική διευθέτηση όλων των θεμάτων μεταξύ ΟΛΠ Α. Ε. και ΣΕΠ Α. Ε., θυγατρική της κινεζικής Cosco, θέτοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και τις νέες υποδομές τους.

– Η προσυπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ Α. E. και MSCSA, η οποία δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία των εσόδων της εταιρείας και διατηρεί τη δεύτερη σε μέγεθος παγκοσμίως εταιρεία θαλασσίων μεταφορών ενεργό μεγάλο πελάτη για το λιμάνι του Πειραιά.

– Η εκποίηση ανενεργών πλοίων με σημαντικά έσοδα για τον ΟΛΠ Α. Ε.

– Η συνεχής άνοδος του τομέα κρουαζιέρας με υψηλά ποσοστά και διπλασιασμό των εσόδων του.

– Η μείωση των εξόδων και ιδιαίτερα των λειτουργικών, κατά 20,3% και η θετική έκβαση δικαστικών διεκδικήσεων επέφεραν επιπλέον θετικά πρόσημα στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή