ΔΗΚΤΗΣ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 60% – 70% η συμμετοχή για την ανταλλαγή ομολόγων

Το 60% – 70% των επιλέξιμων προς ανταλλαγή ομολόγων κατέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν δηλώσει έως τώρα την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο rollover, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις εκπροσώπου του Institute of International Finance. Μια ημέρα νωρίτερα, το Reuters υποστήριζε ότι ήταν 50%, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη διαδικασία. Εάν θεωρηθεί αξιόπιστη η πληροφορία του διεθνούς πρακτορείου, τότε σε μια ημέρα δήλωσαν συμμετοχή επενδυτές που κατέχουν ομόλογα 20 δισ. ευρώ τουλάχιστον. Οπότε νομιμοποιείται και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν να λέει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για συμμετοχή 90%.

Παράταση ενός έτους δίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο, ενώ καταργείται η δυνατότητα, που παρέχουν οι προηγούμενοι αναπτυξιακοί νόμοι, αναμόρφωσης του ενισχυόμενου κόστος μιας επένδυσης, βάζοντας τέλος στην αύξηση του προϋπολογισθέντος κόστους «που επέφερε ανεπίτρεπτες δημοσιονομικές αποκλίσεις».

Διαμάχη για τα εισιτήρια

Ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικασθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», περίπου 30 ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς πληρωμών των εισιτηρίων από τα γραφεία προς τις αεροπορικές εταιρείες μέσω της ειδικής υπηρεσίας της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών) μία φορά κάθε μήνα. Οι αερομεταφορείς επέβαλλαν την πληρωμή δύο φορές τον μήνα από τον Σεπτέμβριο, θέτοντας ζήτημα επισφαλειών. Μεταξύ των επιχειρημάτων των 30 γραφείων που ελέγχουν περί το 65% της αγοράς στα εισιτήρια, είναι οι δυσκολίες στη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες αλλά και των πληρωμών με καθυστερήσεις από εταιρικούς πελάτες και το Δημόσιο.

Οι 16 εξαγωγικοί εισηγμένοι όμιλοι του Χ.Α. συγκεντρώνουν τις προσδοκίες της αγοράς για καλά αποτελέσματα το β΄ τρίμηνο του 2011. Προέρχονται κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων, της μεταλλουργίας, της δευτερογενούς συσκευασίας, των τσιγάρων, των πλαστικών και του εμπορίου. Το ποσοστό των εξαγωγών επί του τζίρου ξεπερνά το 70%.

Επιστροφή στο πρώτο σενάριο για τον ΟΠΑΠ

Επανέρχεται το σενάριο της πλήρους αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν χθες ότι τα σενάρια που εκπονήθηκαν για την τιτλοποίηση κερδών του Οργανισμού δεν βγαίνουν και ότι πλέον επαναφέρεται το σχέδιο της εκχώρησης του 34% των μετοχών ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Οι αναγνώστες, ωστόσο, θα πρέπει να κρατούν «μικρό καλάθι» σε όλες αυτές τις διαρροές. Πάντως, με τις χρηματιστηριακές αξίες να συντρίβονται, δεν μένουν και πολλα στο Χ.Α. που θα οδηγούσαν να εξυπηρετήσουν τον στόχο των εσόδων των 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Αντιδρούν στον φόρο διαμονής για τους τουρίστες στη Βενετία

Δεν αντιδρούν μόνο οι Ελληνες ξενοδόχοι σε αυξήσεις και επιβολή φόρων που επιβαρύνουν το κόστος του τουρισμού. Αντιδρούν και οι Ιταλοί. Μετά την ιταλική πρωτεύουσα, ισχύει και στη Βενετία από προχθές ο «ειδικός φόρος διαμονής για τους τουρίστες». Πρόκειται για μια υποχρεωτική συμβολή όσων επισκέπτονται τη Γαληνοτάτη, στα ταμεία του δήμου τους, που κυμαίνεται από ένα μέχρι πέντε ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το πόσο πολυτελές είναι το ξενοδοχείο που επιλέγεται. Η Ενωση Ξενοδόχων της Βενετίας, πάντως, αποφάσισε να προσφύγει στο τοπικό δικαστήριο κατά του φόρου διαμονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή