ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι η Alpha Bank, εν μέσω της σημερινής δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που αντιμετωπίζει, θα αξιοποιήσει επωφελώς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ώστε να «δημιουργήσει αξία για τους μέτοχους, τους πελάτες, τους εργαζομένους της, αλλά και για την κοινωνία εν γένει», δηλώνει και καταθέτει στο μήνυμά του ο πρόεδρός της κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, προλογίζοντας την πρόσφατη έκδοση του «Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010».

Ο Απολογισμός στηρίχθηκε και φέτος στις θεμελιώδεις Αρχές του Πρότυπου ΑΑ 1000 και καταρτίσθηκε με βάση το παγκόσμιο πρότυπο Global Reporting Initiative -και ειδικότερα την έκδοση G3-, ενώ το επίπεδο κατάταξής του αναβαθμίσθηκε από Β σε Β+.

Η αναβάθμιση αυτή οφείλεται και στην απόφαση της τράπεζας να αναθέσει την επαλήθευση μέρους των περιεχομένων του Απολογισμού σε ανεξάρτητο έγκυρο φορέα.

Αλλωστε και το διεθνούς κύρους οικονομικό περιοδικό «The Banker» βράβευσε την Alpha Bank ως «Τράπεζα της Χρονιάς 2010» με το σκεπτικό ότι είναι η «ελληνική τράπεζα που έχει την καλύτερη τοποθέτηση για να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σημαντική θετική διάκριση αποτελεί και η παραμονή της τράπεζας και κατά το 2010 στον χρηματιστηριακό Δείκτη FTSE4Good -στον οποίο συμμετέχει από το 2003- χάρη στην ετήσια αξιολόγηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεών της. Σημαντικός εργοδότης -με 7.266 εργαζομένους στη χώρα μας και 6.755 σε χώρες του εξωτερικού- παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, προχώρησε σε 181 νέες προσλήψεις στην Ελλάδα για την κάλυψη μέρους των αποχωρήσεων.

Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού αποτελεί τον άξονα όχι μόνο για την εξέλιξη των εργαζομένων σε ατομικό επίπεδο, αλλά και για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της.

Κατά το 2010, το ποσόν που δαπανήθηκε ανήλθε σε 3.502.547 ευρώ και εκπαιδεύθηκαν 3.636 εργαζόμενοι. Επιδεικνύοντας συναίσθηση για τη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών με βάση την αξιοκρατία, αλλά και τη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον, αύξησε σε 11% το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις και ενίσχυσε τη συμμετοχή τους -σε 12,5%- στο Δ. Σ. Ως σημαντική τιμητική διάκριση για την Alpha Bank αναφέρουμε, επίσης, ότι απασχολεί και 193 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με παράδοση στις πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, κατά το 2010 δαπάνησε 271.795 ευρώ και διοργάνωσε εκθέσεις σε Αθήνα, Ναύπλιο και Ιωάννινα, ενώ τις συναφείς εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της για μαθητές επισκέφθηκαν περισσότερα από 15.000 άτομα. Δυναμικό «παρών» στην κοινωνική συνεισφορά της τράπεζας δίνουν και οι εθελοντές εργαζόμενοί της, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους την τελευταία Κυριακή του Μαΐου που έχει ορισθεί «Ημέρα Εθελοντισμού Υπαλλήλων Alpha Bank» συμμετέχουν στην προσπάθεια της τράπεζάς τους «για έναν καλύτερο κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή