Η κρίση πυροδοτεί επιχειρηματικά deals

Η κρίση πυροδοτεί επιχειρηματικά deals

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύτερες αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη της χώρας πυροδοτεί η συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank με τη συμμετοχή του Κατάρ. Το Χρηματιστήριο υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη συμφωνία αλλά και την προοπτική κι άλλων ανάλογων κινήσεων, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει χθες την τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του, ενισχυόμενος κατά 14,37% στις 1.006,59. Οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη στα επίπεδα του 29%- 30%. Τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία άνοιξε πρώτη τον χορό των συγχωνεύσεων, με την πρόταση συνεργασίας με την Alpha Bank η οποία δεν τελεσφόρησε. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν δεδομένο ότι η Εθνική θα κινηθεί για να διατηρήσει την ηγετική παρουσία της στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με προτάσεις συνεργασίας είτε με κάποια ή κάποιες εγχώριες τράπεζες όπως η Πειραιώς είτε και με ξένο όμιλο. Κύκλοι της διοίκησης της ΕΤΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένα σχέδια. Σημειώνουν ότι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης που πραγματοποιεί η BlackRock αποτελούν προϋποθέσεις πριν από την υλοποίηση στρατηγικών κινήσεων.

Τηλεπικοινωνίες

Επιχειρηματικές εξελίξεις υπάρχουν και στις τηλεπικοινωνίες. Οι μέτοχοι των Vodafone και Wind Hellas φαίνεται ότι ξεκίνησαν συζητήσεις συγχώνευσης των δύο εταιρειών, καθώς η αγορά κινητής τηλεφωνίας βυθίζεται στην ύφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή