Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση ανταλλαγής καθορίστηκε σε 5 νέες κοινές μετοχές της Alpha Bank για κάθε 7 κοινές μετοχές της Eurobank, που αντιστοιχεί σε σχέση ανταλλαγής 0,714 μετοχές της Alpha Bank γα κάθε μία μετοχή της Eurobank. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, το 57% της νέας τράπεζας θα αντιστοιχεί στους παλαιούς μετόχους της Alpha Bank και το 43% στους παλαιούς μετόχους της Εurobank.

Το σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων του νέου ομίλου συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ περιλαμβάνει:

– Σειρά οργανικών πρωτοβουλιών που αναμένεται να δημιουργήσουν το ισοδύναμο κεφαλαίων Core Tier 1 ύψους 1,8 δισ. ευρώ (πώληση των δραστηριοτήτων της Eurobank στην Τουρκία, αναδιάρθρωση ισολογισμού κ.ά.).

350 εκατ. ευρώ από μετατροπή των υφιστάμενων ομολογιακών τίτλων Tier 1 της Εurobank σε κοινές μετοχές.

– 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση υποχρεωτικά μετατρέψιμων τίτλων, που θα καλυφθούν από την Paramount. Το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης θα είναι 10% και η τιμή μετατροπής 1,7 ευρώ ανά μετοχή (που αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξης του 20% σε σχέση με την pro-forma τιμή της μετοχής του ενιαίου σχήματος της 26ης Αυγούστου).

– Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Πρόθεση της διοίκησης είναι η αύξηση να είναι εγγυημένη από τους αναδόχους.

Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος του ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου, ο pro-forma δείκτης Core Tier 1 της νέας τράπεζας θα ανέλθει στο 14%, σημαντικά υψηλότερα από το όριο 10% που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος και επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο συνδιευθύνοντες σύμβουλοι, ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, που θα έχει την ευθύνη των κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ελέγχου, και ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, που θα έχει την ευθύνη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή